Tchaj-wan hlasoval proti manželství stejného pohlaví v překvapivém zvratu, který změnil ostrov jak sociálně tak politicky


(Getty Images/Alberto Buzzola)

Po sobotní sérii referend při primátorských volbách rozhodli tchajwanští obyvatelé o tom, že manželství stejného pohlaví nebude legální.

ad8

Tchajwanské volby vedly také k rezignaci prezidentky Tsai Ing-wen, potom co její rivalové vyhráli velké množství klíčových míst. Obyvatelé podpořili prohlášení, které definuje manželství jako svazek muže a ženy. To odsunulo rozhodnutí nejvyššího soudu z roku 2017, které sdělovalo, že páry stejného pohlaví mají legálně právo se vzít. Na legalizaci byla stanovena dvouletá lhůta.

Vypadalo to, že tento krok povede Tchaj-wan k tomu, aby se stal prvním státem v Asii, který legalizuje rovnost manželského svazku.

ad9 - 320x100_1
(Getty Images/SAM YEHA)

Více než 6 milionů Tchajwanců však podpořilo kontroverzní iniciativu, která vzdorovala manželství stejného pohlaví. Tím dosáhli nutné hranice, potřebné k veřejnému hlasování. Voliči také zamítli návrh na to, aby se Tchaj-wan účastnil letních olympijských her pod jménem Tchaj-wan, spíše než pod jménem Čínská Tchaj-pej.

Rozsah porážky byl větší než se očekávalo.

(Getty Images/Ashley Pon)

Výsledek voleb byl jen dalším bolehlavem pro prezidentku Tsai, která byla z obou stran napadána za svůj v minulosti silný názor na celý problém. Její strana prohrála v 7 městech a okresech z 13, ve kterých se volilo.

Přestože se v zemi pořádá významný každoroční pochod „gay-pride“, který přilákává návštěvníky z celého světa, legalizace se nedočkala.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
191 shares

adform


Zavřít reklamu