Seznam nejkrásnějších vánočních trhů, které najdete v Česku


Adventní čas má neopakovatelnou atmosféru plnou světel, jehličí a vůně nejrůznějších typických pochoutek, jako je čerstvě upečený trdelník nebo svařák. Čechy to často táhne na vyhlášené trhy do Drážďan nebo do Vídně, ale do zahraničí vlastně ani cestovat nemusíte. Vybrali jsme pro vás ty nejkrásnější české trhy, které nabízí přesně to, co v předvánoční atmosféře očekáváte.

ad8

Brno

(Gotobrno.cz)

Brno bylo prvním městem u nás, na jehož náměstí se objevil vánoční strom. Bylo to před 94 lety a stejně jako tenkrát i letos strom přivezli na náměstí Svobody koně. Jako první město v České republice také před 3 lety zavedlo na adventních trzích plošně systém vratných obalů, ze kterých můžete pouze v Brně ochutnat speciální Turbomošt. Adventními trhy ožije také Moravské náměstí, Zelný trh či Dominikánské náměstí.

ad9 - 320x100_1

Staroměstské náměstí v Praze

(Praha.eu)

„Staromák“ je prostě klasika. Veliký strom, spousta stánků a vánoční Praha. Nicméně, slavnostnímu rozsvícení (1. 12.) se radši vyhněte, ta tlačenice vám za to nestojí a stromeček stejně svítí i den poté.

Plzeň

(Plzen.cz)

V Plzni proběhne rozsvícení vánočního stromu 2. 12. v 16:00 na náměstí Republiky. Tady vám už taková tlačenice nehrozí, proto se klidně přijďte podívat rovnou na začátku prosince a pak ještě klidně znovu a znovu. Strom je zdoben každým rokem velmi podobně, i tak ale vyhrál několikrát za sebou anketu o nejkrásnější vánoční strom ve čtrnácti krajských městech.

Opava

(Opava-city.cz)

Dolní náměstí v Opavě zdobí smrk pichlavý stříbrný o výšce zhruba 17 metrů a stáří 40 let. Je opět zahalený stříbrnou výzdobou doplněnou o zlaté světelné řetězy. A najdete tu opravdu bohatý program každý den až do vánoc – ať už řemeslné městečko nebo nejrůznější koncerty. Podrobně všechno najdete přímo tady.

Český Krumlov

(Ckrumlov.info)

S přicházející zimou ukazuje Český Krumlov zcela jinou tvář. Najdete tu několik kouzelných Betlémů, včetně toho živého, ale také tradiční Ježíškův poštovní úřad, který přijímá dopisy dětí Ježíškovi. Adventní víkendy jsou zpestřené staročeským vánočním trhem s punčem a vánočním cukrovím, jež provoní denně celé město.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
5 shares

adform


Zavřít reklamu