Rekola i v zimě: služba sdílených kol zahájila první zimní sezónu


(Facebook.com)

Česká služba Rekola vznikla v roce 2013 s myšlenkou, že každé město si zaslouží vlastní systém sdílených kol. Autoři projektu předpokládali, že kolo může být rychlý, pohodlný a zábavný dopravní prostředek – ať už na 15 minutové jízdy po centru města a nebo na hodinový výlet kolem řek a parků. Slibovali si úsporu času lidí, kteří často čekají v zácpách i budování cyklistické infrastruktury.

ad8

A trefili se do černého. Služba Rekola se stala brzy velmi oblíbenou, rozšířila se do několika větších měst (Praha, Brno, České Budějovice, Frýdek-Místek, Liberec, Olomouc, Ostrava a Teplice) a na začátku roku při uzavření Libeňského mostu v Praze dokonce pomohla vyřešit nepříjemnou dopravní situaci, za což získala ocenění Křišťálová lupa.

 

Letos se můžete těšit ve vybraných městech na zimní provoz, který odstartoval 22. listopadem a bude trvat do odvolání podle počasí a zájmu. Pro zimní sezónu počítejte s novým ceníkem – odemknutí kola vyjde na 5,- a jízdné potom 1,- na minutu. S MultiSport kartou máte dvě hodinové jízdy zdarma, roční předplatné vychází na 1199,-. K půjčování potřebujete internet v telefonu a rychlou registraci zdarma. Zvládnete ji přes mobilní aplikaci Rekola nebo web app.rekola.cz nebo Messenger.

ad9 - 320x100_1
(Facebook.com)

A ještě jedna zajímavost. Věděli jste, proč mají sdílená kola zrovna růžovou barvu? Kola jsou na ulici dobře vidět a díky netypické barvě jsou dobře odlišitelná od soukromých kol. A nemají o ně tolik zájem zloději.

(Facebook.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu