Český rozhlas spustil projekt Ježíškova vnoučata. Za 12 hodin si lidé zarezervovali přes 5000 přání


(Jeziskovavnoucata.cz)

Projekt Ježíškova vnoučata vznikl na podzim roku 2016 proto, že si novinářka Olga Štrejbarová při jednom svém natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. A tak se to rozhodla změnit.

ad8
(Jeziskovavnoucata.cz)

Spolu se svými přáteli, dalšími nadšenci a dobrovolníky, kteří se soustředili kolem facebookové skupiny Ježíškova vnoučata, dokázali splnit během dvou měsíců 600 vánočních přání babičkám a dědečkům v domovech pro seniory a dalších podobných zařízeních.

 

V roce 2017 se do organizace Ježíškových vnoučat pustil Český rozhlas. Oslovil stovky domovů pro seniory, zdravotnických zařízení a pečovatelských služeb. O projektu odvysílal velkou informační kampaň a řadu reportáží. A lidé byli nadšeni, že mohou pomoci – ať už drobnými věcmi (kosmetikou, sladkostmi, oblečením) –  tak většími dárky jako jsou třeba televize nebo počítač.

ad9 - 320x100_1

A pak tu byly zážitky.  Někdy trochu bláznivé, jindy snadno splnitelné. Výlety do krajů dětství, návštěvy příbuzných, prohlídky památek, divadelní představení, ale taky například skok padákem, projížďka v závodním autě, zabíjačka, dovolená u moře nebo audience u papeže Františka.

(Jeziskovavnoucata.cz)

Letos se projekt spustil na stránkách www.jeziskovavnoucata.cz 12. listopadu a o dvanáct hodin později už si lidé rezervovali přes 5 000 přání, která chtějí seniorům splnit. Ať už jsou opuštění nebo jejich rodina nemá finanční prostředky k tomu, aby jim jejich touhy dopřála.

Autoři projektu přání neustále přidávají tak, jak jim chodí od babiček a dědečků. Na řadě je ještě 400 domovů. Tak neváhejte a potěšte někoho na vánoce i vy. Poštou nebo při osobním setkání.

(Jeziskovavnoucata.cz)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
68 shares

adform


Zavřít reklamu