Impossible? Ani náhodou! Tom Cruise ve videu ukazuje, že zvládne i nemožné


(Paramount.com)

Tuhne vám při sledování akčních scén nového Mission: Impossible -Fallout krev v žilách a říkáte si, že dublér Toma Cruise je fakt borec? Či že filmaři odvedli ve studiu slušnou práci? Omyl. To by nebyl Cruise, aby si všechny scény nezkusil na vlastní kůži. Vždyť viset jednou rukou na létajícím laně šest set metrů nad zemí zní celkem jako zábava.

ad8

Šestapadesátiletý Tom Cruise je v Hollywoodu už delší dobu známý tím, že pořádná dávka adrenalinu v krvi mu rozhodně není proti srsti. Do natáčení šestého dílu se vrhl po hlavě a nevynechal tentokrát jediný kaskadérský kousek. Že si nejen on, ale i filmaři užili spoustu peprných chvilek, dokazuje video z natáčení.

 

Na rozehřátí si Cruise dal pár šplhů na laně. Které viselo z létajícího vrtulníků několik set metrů nad zemí. A aby scéna nebyla příliš nudná, zakomponoval do ní i volný pád z dvanácti metrů, který filmařům i hereckým kolegům na okamžik způsobil zástavu srdce.

ad9 - 320x100_1

„Ty umíš řídit helikoptéru?“, ptá se ve filmu Ethana jeho kolegyně Ilsa Faustová. Neumí, ale to pro Toma nepředstavuje žádný problém. Stačí si během natáčení udělat rychlokurz řízení a jde se na věc. Kvůli náročným kaskadérským kouskům byl dokonce nucen zařídit si na helikoptéru licenci. Speciálním kurzem musel projít i kvůli jízdě na motorce. Ten blázen, kterého v době natáčení mohli kolemjdoucí vidět, jak na své motorce hází smyky v úzkých uličkách Paříže, to byl také Tom osobně.

Zlom pak nastal při natáčení scény, ve které Cruise skáče z jedné střechy na druhou. A byl to zlom doslova. Herec při doskoku nešikovně narazil chodidlem do zdi a zlomil si dvě kosti v kotníku. Natáčení muselo být kvůli úrazu okamžitě pozastaveno a spekulovalo se, že film dříve jak v prosinci do kin nevstoupí. Nezničitelný Cruise se však zotavil rychle a tvůrci se nakonec rozhodli pokažený záběr ve filmu ponechat. Pokud se vám tedy zdá, že Ethan ve scéně kulhá, nejedná se o žádný herecký výkon.

Aby svou kaskadérskou jízdu završil jak se patří, rozhodl se, že jako první herec absolvuje extrémně nebezpečný HALO seskok (High-Altitude, Low-Open), při kterém parašutista skáče z osmikilometrové výšky a padák otevírá těsně nad zemí. A skočí si ho rovnou 106krát! Režisér totiž pro natočení dokonalé scény potřeboval přesně tolik pokusů. Podle slov Cruise se jednalo o nejnáročnější a nejriskantnější scénu z celého natáčení. Musel při ní nosit i speciálně navrženou helmu, která ho chránila před možnými následky.

Nyní nezbývá než se těšit, co dalšího si pro nás tento nestárnoucí hrdina vymyslí příště.

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
5 shares

adform


Zavřít reklamu