Průvodce: jak procestovat léto za málo peněz


Nedočkavě vyhlížíte každou novou fotku na Instagramu vašich oblíbených cestovatelů a přitom doma na gauči tiše sníte o tom, že se jednou podíváte na všechna ta místa, která jsou na sociálních sítích vykreslována v těch nejzářivějších barvách? Na vašem seznamu vysněných destinací se objevují evropské skvosty i zámořské destinace, ale brzdí vás finance? Máme pro vás tipy, jak cestovat za málo peněz. Tak třeba to letos konečně opravdu klapne!

ad8

Najděte nejlevnější letenku

(Pixabay.com)

Tohle už by mohl být pro někoho vyloženě sport. Pokud se můžete přizpůsobit časově a pravidelně kontrolujete vybrané servery, můžete nejrůznější destinace navštívit opravdu za pár kaček. Lovci letenek tak často využijí let už jen proto, že rádi létají a zaletí si třeba do Itálie vyloženě na kafe. Důvodem ceny mohou být zejména u nových společností promo akce, boj s konkurencí, ale největší trháky jsou asi klasicky chyby v systému dopravce – například dobře známá záměna měny (1 000 Kč místo 1 000 €).

ad9 - 320x100_1

Levné letenky najdete na speciálních serverech – např. české Kiwi, Skyscanner, Momondo a další. Pokud je pro vás pohodlnější pouze sledovat akce na Facebooku, přidejte se např. do skupin Honzovy letenky nebo Zaleť si.

Vybírejte méně profláknuté destinace

(Pixabay.com)

Tohle pravidlo platí stejně tak v naší malé zemi, jako i všude na světě. Tam kde je vysoká poptávka, narazíte také na odpovídající ceny. Nemyslíte na nic jiného než na místní francouzské pochoutky? Nechte zapracovat Google a vytipujte si zapadlé místečko, které ve Francii navštívili podobní dobrodruzi a užijte si volné dny nejen za méně peněz, ale také s klidnější atmosférou, která nezavání desítkami turistů na každém kroku.

Cestujte za prací

(Pixabay.com)

Pokud jste úplně švorc a máte v létě volno mezi semestry nebo vám zaměstnavatel umožní vzít si delší dovolenou, nechte se v zahraničí zaměstnat. Zemi poznáte úplně z jiného úhlu. Ať už budete dobrovolník, au pair, recepční v hotelu nebo animátor v turistickém resortu.

Ubytujte se levně

(Pixabay.com)

Ubytování hledejte vždy nejen podle ceny, ale také podle hodnocení. Snažíte se sice ušetřit, ale samozřejmě si nechcete zkazit dojem z cest špinavou kobkou, kde se bojíte přespat. Zajímavé ceny a dobré srovnání najdete na Booking.com, soukromé ubytování najdete na airbnb.com, populární a vůbec finančně nejméně náročný je bezplatný couchsurfing.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
3 shares

adform


Zavřít reklamu