V Kanadě byla zlegalizována rekreační konzumace marihuany


(Gettyimages.com)

Kanadští zákonodárci v úterý odsouhlasili, že bude v celé zemi legální, aby si dospělí lidé kupovali a konzumovali marihuanu. Kanada je momentálně druhou zemí na světě po Uruguayi, ve které je marihuana legální celoplošně.

ad8

„The Cannabis Act“ byl odsouhlasen kanadským senátem a opravňuje federální vládu, aby udělovala výrobcům povolení k pěstování a prodeji marihuanových semínek a produktů,  díky kterým si budou občané Kanady schopni vypěstovat až čtyři rostliny.

(Gettyimages.com)

Lidé starší osmnácti let budou mít možnost mít u sebe až necelých 30 gramů, určených pro rekreační použití. Vláda různých provincií má však nárok na vyhrazení striktnějších pravidel, které se budou týkat konzumace a prodeje marihuany. Potraviny vyrobené z marihuany nebudou od začátku legální. Legalizace jejich nákupu by měla přijít přibližně po roce, což dává vládě čas na vymyšlení způsobu, kterým bude tyto produkty regulovat.

ad9 - 320x100_1

Je teď v rukou premiéra Justina Trudeaua a jeho kabinetu, aby určili, kdy se změna zákona reálně projeví. Trudeau dříve slíbil, že bude kanabis legální už od prvního července, ale vládě trvalo více než dva roky určit, jak bude vypadat tento specifický trh.

(Gettyimages.com)

Některé provincie – Quebec, Manitoba a Nunavut – chtěly mít právo na zákaz domácího pěstování, což vedlo podle „Canadian Broadcast Corporation“ k dlouhým debatám. Jejich snaha o výjimku byla ale zamítnuta.

Trudeau řekl minulý týden reportérům, že důležitým doporučením expertů bylo, aby se ujistili, že nebude na domácnost povoleno pěstovat více než čtyři rostliny.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu