Dovolená v Česku: tipy pro sportovce, vyznavače adrenalinu i ty, kteří mají pořád hlavu v oblacích


Rozhodnutí necháváte vždycky na poslední chvíli, a proto ještě nevíte, kam se v létě podíváte? Nemusíte zrovna do exotiky, abyste si letní volno užili, ať už na víkend nebo rovnou celý týden. V Čechách je pořád co objevovat.

ad8

Mám pořád hlavu v oblacích

(Dolnimorava.cz)

Tohle asi nebude překvapení, to se přímo nabízí. Abyste však měli hlavu v oblacích doslova, nepošleme vás klasicky na Lipno. Zkuste Dolní Moravu. Vrchol stezky se nachází v nadmořské výšce 1 116 m. n. m. a to vybízí také k adrenalinovému zážitku. Pro milovníky dobrodružství a zábavy je na stezce několik atrakcí jako odpočinková síť, tzv. „kapka“, tobogán nebo rukáv. Kapka se nachází na samém vrcholu stezky a je to síť ve výšce 50 metrů, na které stojíte a vidíte dolů.

ad9 - 320x100_1

Neznám dřevostavbu s ocelovými prvky podobných rozměrů a účelu. Podobně velké stavby jsou, ale ta naše má abstraktní formu připomínající let nočního motýla, létajícího zdánlivě chaoticky. Nabídne nekonečné množství pohledů, situací a momentů, kdy se nepatrná lidská figura vnořuje do nitra a vynořuje na okraj této přírodní struktury,“ říká architekt Fránek, z jehož dílny návrh pochází.

Ze samého vrcholu stezky se naskýtají neuvěřitelné výhledy na celý masiv Králického Sněžníku (tedy pokud nechytnete mlhu) s malebným údolím řeky Moravy, v dálce pak při troše štěstí najdete hlavní hřeben Jeseníků nebo Krkonoše.

Miluju adrenalin

(Safariparkresort.cz)

Možná čekáte, že vám teď prozradíme, kde skočit hlavou dolů z mostu nebo se potýkat s divokou řekou. Tentokrát to však tak jasné nebude. Máme jiný tip, velmi neobvyklý. Usínejte, zatímco kousek od vás se probouzejí šelmy. Přesně tohle slibuje Safari Park Resort a Safari Kemp ve Dvoře Králové.

Ubytovat se můžete ve stanech v korunách stromů nebo využít klasický africký stan s výhledem na zebry, žirafy nebo pakoně a připadat si jako na výpravě na Safari.

 

Sportuji, kudy chodím

(Region-krkonose.cz)

Za sportem vás pošleme jednoznačně do Krkonoš. Kromě známých turistických výšlapů na Sněžku tu najdete i prostor pro kola, lezení, tenis nebo golf. Ráj pro inlainery potom leží na cca pět kilometrů dlouhé stezce Vlčkovice – Krkonoše, ať už začínáte nebo chcete natrénovat.

Byli byste také překvapení, kolik míst v Krkonoších nabízí jízdu na koni. Možná se vám to zdá jako sport v uvozovkách, nicméně správné držení těla na koni je docela makačka. Pokud byste to chtěli vyzkoušet, okoukněte například Farmu Zlatá Podkova, Jezdeckou stanici Formanku nebo Ekofarmu U Kotyků, kde můžete jako zajímavost vidět zblízka ekologické hospodaření.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu