Jeden panák – oslepnete. Dva – zemřete. Český film Metanol ukazuje věrohodně skutečné události


(Ceskatelevize.cz)

Metanol je nový český film, který měl premiéru na konci dubna 2018. Poukazuje na případ z roku 2012, který nemá v české historii obdoby, nicméně se může kdykoli opakovat. Alkohol vyrobený ze směsi etanolu a prudce jedovatého metanolu zabil během několika týdnů nejméně třicet osm a vážně přiotrávil nejméně osm desítek lidí. „Potenciál“ namíchané směsi by mohl ale usmrtit až 158 000 lidí. A to všechno pro pár tisíc. Vědomě.

ad8
(Ceskatelevize.cz)

Trailer: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11411491125-metanol/bonus/31243-trailer

Metanol čerpá ze skutečných událostí, nedrží se jich stoprocentně, jedná se ale o povedený počin. Reakce se najdou i kritické, nicméně pokud spoléháte na (zpravidla) nezávislý názor diváků, kteří hodnotí na Česko-Slovenské filmové databázi, 83% vás ujistí, že Česká televize tentokrát opravdu trefila do černého.

ad9 - 320x100_1
(Ceskatelevize.cz)

Neokoukaní charismatičtí herci, emocionální, napínavé (přestože pokud jste kauzu sledovali, víte, jak dopadne) a děsivé drama. Tentokrát se až nečekaně sešlo opravdu všechno – režie, kamera, scénáře i hudba. Přesto vás u sledování nepřestává trápit myšlenka, že tohle se opravdu stalo. A nedávno. Že byste vlastně byli radši, kdyby ten námět podle skutečné události nebyl.

(Ceskatelevize.cz)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu