Putování za vínem: kdy a kam v nejbližší době na košt?


Krásné jarní dny přímo vyzývají ke skleničce vychlazeného vína. Ideálně někde venku, se zajímavým výhledem nebo ve sklípku s cimbálovkou. V dobré společnosti. Máme pro vás několik tipů na místa, kde dostanete opravdu dobré víno. Upřímně, vlastně hned několik desítek až stovek druhů.

ad8

Vinná noc, Mělník

(Melnickykost.cz)

21. 4. 2018

ad9 - 320x100_1

Tradiční ochutnávka mladých vín mělnických vinařů od 16:00 do 22:00 na Náměstí míru, ve Svatováclavské ulici a na překrásném Zámku Mělník. Chybět nebude ani cimbálová muzika a tematické občerstvení.

Svátek růžových vín, Praha

(Wineofczechrepublic.cz)

1. 5. 2018

Svatováclavská vinice nabídne již desátý ročník degustace růžových vín, romantickou atmosféru a jeden z nejhezčích výhledů na Prahu. K ochutnání bude na sto moravských a českých růžových vín a klaretů, které si můžete na místě také zakoupit. V rámci vstupného očekávejte rovnou i skleničku.

Festival otevřených sklepů – jaro na Znojemsku

(Otevrenesklepy.cz)

21. a 22. 4. 2018

Na Festivalu otevřených sklepů sice výhled do krajiny nenajdete, nicméně těšit se můžete na příjemné poznávání a chutnání vín přímo z rukou vinařů všech vinařských podoblastí a ročníků. V ceně vstupenky je zahrnuta kromě degustační skleničky také kyvadlová doprava mezi festivalovými obcemi po dobu festivalu a plátěná taška s logem, kam se vám vejde nějaká ta lahvinka.

Za vinařem do Velkých Bílovic

(Facebook.com)

Od 26. 4. do 5. září 2018

Velké Bílovice jsou pojem. Je to největší vinařská obec v České republice. A vy po dobu celých 19. týdnů můžete navštívit až 50 vinařství. Každý týden budou mít otevřené dveře jiná, tak neváhejte a najděte to vaše oblíbené. Degustovat můžete v rámci vstupenky vždy min. 8 druhů vín.

Plzeňský festival vína 2018

(Plzenskyfestivalvina.cz)

27. – 28. 4. 2018

Plzeňský festival vína svou tradici zahájil teprve před třemi lety, přesto se již koná jeho jarní a podzimní verze. V prostorách Kopeckého sadů se tak můžete setkat s 20 pečlivě vybranými, výhradně malými a středními vinařstvími z Moravy a z Čech. Pravou vinařskou atmosféru navodí Cimbálová muzika Ondřeje Šáchy.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
7 shares

adform


Zavřít reklamu