Mapa odhaluje, co si Číňané myslí o různých evropských zemích. Možná se vám to nebude líbit


Každý z nás asi někdy slyšel stereotypní soudy o naší domovině a známe i stereotypy týkající se některých ostatních zemí. Ty, které jsou nám blízké, jsou často pozitivní, jako například že Belgičané mají famózní vafle, Švýcaři nejlepší čokoládu a Italové skvělou pizzu. Víme ale, co si o nás myslí mnohem odlehlejší země, které nemají přímý kontakt s naší kulturou?

ad8

Pokud vás zajímá, co si o Evropanech myslí například v Číně, podívejte se na tuto mapu, která znázorňuje, co Číňané nejčastěji hledají na internetu o jednotlivých evropských zemích. Možná se vám to nebude moc líbit.

ad9 - 320x100_1

Mapa ukazuje, jaké jsou v Číně nejčastěji vyhledávané dotazy na Googlu, které se pojí s jednotlivými evropskými zeměmi. Nejenže jsou tyto otázky někdy dost zvláštní, ale mohou se jevit i urážlivě.

Proč se/je Švýcarsko…

…vždy neutrální?

…schopné zachovat neutralitu?

…nepřipojilo k EU

…tak bohaté?

Francie je v Číně známá hlavně tím, že má „tolik černých lidí“ a co se týče Španělska, tak nejvíce Číňany zajímá, proč ještě „nepřipojilo Portugalsko“.

Některé myšlenky jsou naprosto zvláštní, jako například, že Bulharsko je proslulé svou dlouhověkostí vyvolanou konzumací mléka, a že Itálie je jednoduše „slabá“.

Skotsko, Severní Irsko a Irsko jsou zase známy hlavně svým politickým statusem.

A co ještě Číňany zajímá? Třeba proč se Bělorusko jmenuje Bělorusko, proč Polsko nesnáší Čínu, nebo proč se Česká republika neúčastní World Cupu.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu