13 Reasons Why: Nový trailer varuje před sebevraždami


Před uvedením druhé řady kontroverzního seriálu 13 Reasons Why přišel Netflix s novým trailerem. Herci ze seriálu v něm upozorňují, že seriál „nemusí být to pravé“ pro lidi, kteří mají sebevražedné myšlenky nebo se potýkají s problémy, jako je sexuální násilí či zneužívání návykových látek. Některé skupiny zabývající se duševním zdravím totiž po odvysílání první řady vyvolaly kritickou debatu ohledně toho, jak byla sebevražda hlavní hrdinky v seriálu znázorněna.

ad8
(Instagram.com)

Herečka Katherine Langford, která hlavní postavu dívky Hannah Baker ztvárnila, ve videu říká, že doufá, že „upozorněním na takto závažná témata seriál otevře diskuzi“. Alisha Boe (v seriálu Jessica Davis) k tomu dodává, že pokud někdo s podobnými problémy bojuje, seriál pro něj možná nebude „to pravé“.

Dylan Minnette, který se v seriálu představil v roli Claye Jensena, pak v traileru apeluje na diváky, že pokud si potřebují s někým promluvit, ať to udělají: „Oslovte rodiče, kamarády, školní poradce nebo dospělé, kterým věříte“.

ad9 - 320x100_1

Tento trailer se na Netflixu automaticky přehraje před spuštěním prvního dílu obou řad seriálu.

Video:

Seriál 13 Reasons Why si vysloužil chválu za to, že zvýšil povědomí o problémech, se kterými se v dnešní době teenageři mohou potýkat, včetně sexuálního násilí nebo psychických problémů. Zároveň ale vzbudil i kontroverze a vyvolal vlnu kritiky za detailní zobrazení sebevraždy hlavní postavy Hannah.

Netflix po úspěchu první řady představil výzkum, podle kterého téměř tři čtvrtiny dospívajících a mladých diváků uvedlo, že jim seriál pomohl vypořádat se s obtížnými tématy. Studie nicméně také zjistila, že rodiče očekávají od Netflixu mnohem více. Na webových stránkách seriálu tak vznikl diskuzní průvodce a seznam kontaktů na instituce a organizace, které se tématu duševního zdraví věnují. Brian Wright, viceprezident původní série, k tomu prohlásil, že „doufá, že kroky, které jsou v této věci nyní podnikány, povedou k mnohem smysluplnější diskuzi.“

Druhá řada seriálu 13 Reasons Why by měla vyjít ještě v letošním roce.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
2 shares

adform


Zavřít reklamu