5 moderních špatných zvyků, s kterými když přestanete, zlepšíte si život


Každý ví, že zlozvyky škodí. Existují ale i zdánlivě neškodné návyky, o nich ž si většina lidí myslí, že jsou v pořádku. Je tomu ale skutečně tak?

ad8

1. Svíčky

(Pixabay.com)

Vědci dokázali, že některé typy svíček škodí našemu zdraví. Konkrétně se jedná o svíčky, které jsou vyráběny z parafinu. Obsahují chemikálie, jako jsou alkeny, alkany, akrolein, toluen, naftalen a formaldehyd, které mohou způsobit alergii, astma a dokonce i rakovinu. Proto raději upřednostněte ty, které jsou vyráběny z přírodních ingrediencí.

ad9 - 320x100_1

2. Spaní na boku a na břiše

(Pixabay.com)

Ačkoliv se spánek jeví jako ta nejpřirozenější věc v životě člověka, ani ten nemusí být pro lidské zdraví úplně neškodný. Studie dokazují že spánek na boku často vede k bolestem ramen a krku, protože se při něm na rameno přenáší celá tělesná hmotnost. Ani spánek na břiše není úplně ideální, a to z toho důvodu, že při něm musíme otáčet hlavu na stranu. Může vést dokonce až k vyhřezlé plotýnce.

3. Časté sprchování

(Pixabay.com)

Obvykle si myslíme, že čím častěji se sprchujeme, tím zdravější budeme. To je ale mýtus. Časté sprchování totiž může zničením mikroorganismů žijících na našem těle narušit lidský mikrobiom, což může vést k problémům imunitního systému, trávení a podobně. Časté sprchování může být dokonce jednou z příčin vzniku akné. Ideální je omezit hygienu na maximálně jednu sprchu denně.

4. Upnuté džíny

(Pixabay.com)

Dnešní móda je nakloněna nošení těsných kalhot. Bohužel to ale není tak bezpečné, jak by se mohlo zdát. Vědci varují, že nošení upnutých kalhot může zhoršovat zdravotní stav, zejména pokud trpíte syndromem kompartmentu, pálivými bolestmi stehen (meralgia paraesthetica) nebo pálením žáhy. Opatrnost je na místě hlavně během zvýšené frekvence pohybu těla.

5. Noha přes nohu

(Pixabay.com)

Dávat si nohu přes nohu je oblíbeným zvykem hlavně u žen. Tato pozice však může zhoršovat celkový postoj těla a způsobovat bolesti ramen a krku. Nejnebezpečnějším důsledkem častého sezení s nohou přes nohu může být dokonce hluboká žilní trombóza.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu