Nejúžasnější snímky pořízené pod hladinou. Podívejte se na vítězné fotografie soutěže Underwater Photographer of the Year 2018.


V prestižní fotografické soutěži Underwater Photorapher of the Year 2018 zvítězil německý fotograf Tobias Friedrich. Pod vodou pořídil snímek vojenských motorek z druhé světové války zapuštěných ve vraku britské válečné lodi. Porazil s ním dalších 5000 fotografů z celého světa, kteří se o ocenění o nejlepší fotografii pořízenou pod vodou ucházeli.

ad8

Vítězem v kategorii Britská podvodní fotografie roku se stal Grant Thomas se svým snímkem labutí, který byl pořízen ve skotském jezeře Loch Lomond.

ad9 - 320x100_1

Soutěžilo se v jedenácti kategoriích, které oceňovaly schopnosti fotografů v oblastech jako je makrofotografie, širokoúhlý snímek, vraky nebo například chování.

Fotografie mořských slimáků v pozadí s mořským úhořem od fotografa Abdula Rahmana Jamaludina.

Tonymu Stephensonovi se podařilo zachytit tuto štiku v lomu Stoney Cove v Leicesteru, oblíbeném místě pro potápění.

Autorem této fotografie zobrazující velrybu v pohybu je Greg Lecouer. Byl oceněn v kategorii širokoúhlých fotografií.

Snímek Shanea Grosse byl pořízen ve vodách s vysokým výskytem mořských koníků. I přes velkou hustotu planktonu se mu podařilo zachytit tyto tři krasavce.

Cristina Zenato zkoumá chování karibských žraloků již více než 24 let. Toto jedinečné pouto, které mezi ní a žraloky je, jí umožnilo dostat se k nim co nejblíže.

Ačkoliv se fotografka Songda Cai s úhořem setkala již poněkolikáté, tento snímek je prý jeden z jejich nejoblíbenějších.

Filippovi Borghimu trvalo dva dny stání v mělkých vodách na tokijském poloostrově Izu, než se mu podařilo získat tento obrázek dravce potápějícího se pro rybu.

Tanya Houppermans plavala při focení pod tímto žralokem písečným, když kolem něj proplouvaly miliony drobných ryb.

Okolí Kurilského jezera v Rusku se vyznačuje vysokou koncentrací medvědů. Jednoho z nich se při lovení ryb podařilo vyfotografovat Mikeovi Korostelevovi.

Snímek Boruta Furiana, na kterém jsou zobrazeni mořští krokodýli, zachycuje jejich odrazy na povrchu stojatých kubánských vod.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
15 shares

adform


Zavřít reklamu