V Tokiu vyroste nejvyšší dřevěný mrakodrap na světě


Japonská stavební společnost Sumitomo Forest spojila síly s designery architektonické firmy Nikken Sikkei a společně oznámily, že pracují na projektu nejvyššího dřevěného mrakodrapu světa. 350 metrů vysoká stavba se bude nacházet v hlavním městě Japonska a měla by být hotová do roku 2041.

ad8

Projekt výstavby nese název W350 a je součástí snahy vytvářet ekologicky šetrné životní prostředí. Cílem společnosti, která za projektem stojí, je prý „přeměnit město na les“.

ad9 - 320x100_1

Podle současného plánu má mít mrakodrap 70 podlaží a na realizaci celé stavby bude potřeba asi 1,8 milionu metrů krychlových dřeva. Nosnými prvky mají být speciální ztužené trubice a ocel. Ty mají zabránit potenciálním škodám, které by mohly způsobit nepříznivé podmínky, jako je prudký vítr či zemětřesení.

Projektové znázornění objektu dále ukazuje, že dřevěnou budovu budou zdobit prvky zeleně. Po výstavbě se mají v celém komplexu nacházet obchody, kanceláře, hotel i bytové jednotky.

Stavba nejenže předčí doposud nejvyšší japonskou budovu Abeno Harukas v Ósace, ale stane se také nejvyšší dřevěnou stavbou na světě. Tvůrci projektu v této souvislosti doufají, že se jim povede zpopularizovat dřevěnou architekturu i nastartovat revitalizaci lesního hospodářství a zalesňování ve venkovských oblastech.

 

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
2 shares

adform


Zavřít reklamu