7 osvědčených novoročních tipů na hubnutí


(Pixabay.com)

Lednové období se často nese v duchu výčitek z přejídání během vánočních svátků a zároveň je dobou, kdy si mnoho lidí dává předsevzetí shodit nějaké to kilo. S nekonečným množstvím nejrůznějších diet ale často bývá obtížné se v této oblasti zorientovat. Podívejte se na sedm nejčastěji doporučovaných tipů na hubnutí, které vám vaši cestu mohou usnadnit.

ad8

Pijte více vody a méně alkoholu

(Pixabay.com)

Ne nadarmo se říká, že hlad je převlečená žízeň. Dostatek vody během dne pomůže vyvarovat se konzumaci extra kalorií, které byste zkonzumovali žízniví. Alkohol by měl jít naopak stranou, protože obsahuje o dost více kalorií, než si lidé vůbec uvědomují. Například dvě sklenice vína přidají k dennímu kalorickému příjmu stejně kalorií jako třeba burger.

ad9 - 320x100_1

Jezte jídlo bohaté na vlákninu

(Pixabay.com)

Vláknina ve stravě zajišťuje delší pocit sytosti, takže byste ji měli rozhodně zařadit do svého jídelníčku. Najdete ji v ovoci a zelenině, celozrnném pečivu, těstovinách, hnědé rýži, fazolích, čočce nebo třeba ovesných vločkách.

Nezakazujte si žádné jídlo

(Pixabay.com)

Některé diety jsou postaveny na zakazování určitých druhů potravin, což ale většina expertů hodnotí jako to nejhorší, co vůbec může být. Nezakazujte si nic a obzvláště ne to, co máte nejraději. Zakázané ovoce totiž nejlépe chutná, takže pokud si něco zakážete, budete to chtít daleko více. Když se budete držet vašeho stanoveného denního energetického příjmu, není důvod, proč si příležitostně své oblíbené jídlo nedopřát.

Jezte během dne více zeleniny

(Pixabay.com)

Zní to jak samozřejmost, ale ne všichni tento bod vždy dodržují. Konzumace zeleniny je pro snížení kalorického příjmu a udržování zdraví zásadní, protože zelenina nejenže obsahuje méně kalorií, ale je také bohatá na obsah vlákniny.

Jezte pravidelně a zapomeňte na uzobávání

(Pixabay.com)

Odborníci na zdravý životní styl tvrdí, že pravidelnost ve stravě skutečně pomáhá pálit kalorie mnohem rychleji. Zároveň díky pravidelnému stravování odoláte pokušení stále něco uzobávat. Zkuste si naplánovat jídlo na celý týden, aby vás během dne nezaskočil hlad a nemuseli jste si kupovat něco rychlého a nezdravého.

Najděte si jednoduchý způsob, jak se více hýbat

(Pixabay.com)

Fyzická aktivita je pro hubnutí a udržování váhy klíčová. Stejně jako si můžete naplánovat jídlo na celý týden, naplánujte si i pohyb. Můžete plavat, běhat, nebo jít třeba pěšky do práce. Každý pohyb navíc se počítá.

Naučte se číst etikety

(Pixabay.com)

Díky etiketám se dozvíte, kolik kalorií jednotlivé potraviny mají, jaké množství a druhy tuků a cukrů obsahují a zčeho se vlastně skládají. Vyvarování se vysoce kalorickým potravinám a dalším nezdravým jídlum je při shazování hmotnosti jeden z nejúčinnějších způsobů.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu