Filmy, které získaly zlatou malinu, ale přesto byste je měli vidět


Ocenění Zlatá malina je pravým opakem filmových Oscarů. Ceny, které se každoročně udělují za nejhorší filmový počin roku, založili roku 1981 John J.B. Wilson a Mo Murphy. V současnosti jsou jedním z nejočekávanějších filmových ocenění roku.

ad8

Ačkoliv se Zlaté malině většina lidí z filmového průmyslu snaží vyhnout, neznamená to, že by některé filmy s touto anticenou nestály za povšimnutí.

Rambo II (1985)

ad9 - 320x100_1

Ocenění: nejhorší obraz, nejhorší herec (Sylvester Stallone), nejhorší scénář a nejhorší titulní píseň.

John Rambo, hvězda prvního dílu Rambo: První krev z roku 1982, se po třech letech opět vrací na scénu a stejně jako v předchozím díle s sebou přináší to, co dělá filmy se Stallonem tak zábavné. Pochybná a chatrná filmová úprava ještě více stupňuje adrenalinové scény plné napětí, díky nimž je téměř nemožné si tento film neoblíbit.

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)

Ocenění: nejhorší scénář, nejhorší herec ve vedlejší roli (Jesse Eisenberg), nejhorší dvojice (Ben Affleck, Henry Cavill), nejhorší prequel, remake, ripoff nebo sequel

Ačkoliv má tato komiksovka na serveru filmových recenzí Rotten Tomatoes hodnocení jen 27%, její návštěvnost v kinech nebyla nejhorší. Hodnocení publika se navíc nese v mnohem pozitivnějším duchu a je příkladem typického názorového rozdělení filmových kritiků a obyčejných fanoušků. Navzdory mnoha nedokonalostem, tak i Úsvit spravedlnosti stále stojí za zhlédnutí.

Záhada Blair Witch (1999)

Ocenění: nejhorší herečka (Heather Donahue)

Příběh o třech dokumentaristech pátrajících po legendě Blair Witch v opuštěném lese utržil přes velmi malé náklady neskutečných 248 milionů dolarů. Kromě toho zpopularizoval filmový žánr „found footage“ neboli nalezený záznam, který je oblíbený dodnes. I přes získaní Zlaté maliny se film řadí mezi jeden z nejoblíbenějších amerických hororů.

Armageddon (1998)

Ocenění: nejhorší herec (Bruce Willis)

Když přijdou na přetřes filmy od Michaela Baye, často se mluví o velkých efektech na úkor příběhu či rozvoje postavy hlavního hrdiny. A ani Armageddon není výjimkou. Bayova obliba apokalyptických témat není pro každého, ale diváci tento film milují, i když je plný hloupých dialogů a diskutabilních rozhodnutí. Stal se trhákem i díky své hlavní písni od skupiny Aerosmith.

Výplata (2003)

Ocenění: nejhorší herec (Ben Affleck)

Rok 2003 nebyl pro Bena Afflecka zrovna nejlepší. Obdržel tři nominace v kategorii nejhorší herec a jednou z nich byla i nominace na Zlatou malinu za film Výplata. Ten ale není úplně nejhorším snímkem, a to zejména díky své předloze známého spisovatele Philipa K. Dicka. Ben Affleck ve filmu hraje počítačového génia, kterému byla vymazána paměť po skončení tříletého projektu, za který mu byla slíbena milionová výplata. Po skončení projektu však získá pouze několik obyčejných věcí a musí si s jejich pomocí svou paměť poskládat.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
55 shares

adform


Zavřít reklamu