Obrázky, které vám pomohou jíst zdravěji


Jak vypadá porce vyváženého jídla?

ad8

Ideální talíř by měl být sestaven se zeleniny (1/2 talíře), bílkoviny (1/4 talíře) a komplexních sacharidů, například obilovin či luštěnin (zbývající 1/4 talíře). Porci je třeba doplnit vhodnými tuky, jako je olivový olej nebo například oříšky.

ad9 - 320x100_1

Jak na správný salát, díky kterému zůstanete dlouho sytí?

Přece jen existuje svět, ve kterém může salát dobře chutnat i nasytit. Vyberte si kombinaci těchto pěti ingrediencí (listová zelenina; ostatní zelenina; přísady pro dochucení – například semínka, ořechy; bílkovina – například vejce nebo maso; a dresing) a uvidíte, že i se salátem je uspokojení chutí snadné.

Jak správně uvařit vejce?

Vejce! Skvělý a jednoduchý způsob, jak přidat do jídla dostatek bílkovin. Pokud si nejste jistí, jak dlouho trvá vaše oblíbená úprava vajec, tento návod vám vše usnadní.

Jak připravit vyvážené jídlo pouze ze 3 jednoduchých ingrediencí?

Jíst zdravě, neznamená jíst složitě. Zkuste třeba starou dobrou klasiku rajčata, mozzarella, bazalka nebo třeba fazolový salát s rýží a brokolicí.

Hlídejte si obsah soli a sodíku.

Pokud si hlídáte obsah sodíku ve svém jídle, dejte si pozor hlavně na zpracované potraviny. Obzvlášť byste se měli vyvarovat těmto šesti: pečivo, uzeniny, hotové sendviče, pizza, instantní polévka a zpracované produkty z drůbeže.

A nezapomeňte, že přechod na zdravý životní styl chce čas.

Červená: Jak si myslíte, že to půjde X Žlutá: Jak to půjde ve skutečnosti.

Hodně štěstí!

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu