Jak vypadá porce vyváženého jídla?
Ideální talíř by měl být sestaven se zeleniny (1/2 talíře), bílkoviny (1/4 talíře) a komplexních sacharidů, například obilovin či luštěnin (zbývající 1/4 talíře). Porci je třeba doplnit vhodnými tuky, jako je olivový olej nebo například oříšky.
Jak na správný salát, díky kterému zůstanete dlouho sytí?
Přece jen existuje svět, ve kterém může salát dobře chutnat i nasytit. Vyberte si kombinaci těchto pěti ingrediencí (listová zelenina; ostatní zelenina; přísady pro dochucení – například semínka, ořechy; bílkovina – například vejce nebo maso; a dresing) a uvidíte, že i se salátem je uspokojení chutí snadné.
Jak správně uvařit vejce?
Vejce! Skvělý a jednoduchý způsob, jak přidat do jídla dostatek bílkovin. Pokud si nejste jistí, jak dlouho trvá vaše oblíbená úprava vajec, tento návod vám vše usnadní.
Jak připravit vyvážené jídlo pouze ze 3 jednoduchých ingrediencí?
Jíst zdravě, neznamená jíst složitě. Zkuste třeba starou dobrou klasiku rajčata, mozzarella, bazalka nebo třeba fazolový salát s rýží a brokolicí.
Hlídejte si obsah soli a sodíku.
Pokud si hlídáte obsah sodíku ve svém jídle, dejte si pozor hlavně na zpracované potraviny. Obzvlášť byste se měli vyvarovat těmto šesti: pečivo, uzeniny, hotové sendviče, pizza, instantní polévka a zpracované produkty z drůbeže.
A nezapomeňte, že přechod na zdravý životní styl chce čas.
Červená: Jak si myslíte, že to půjde X Žlutá: Jak to půjde ve skutečnosti.
Hodně štěstí!