Nejlepší místa, která musíte navštívit v roce 2018


Čím více se toho člověk během cestování snaží poznat, tím více si uvědomuje, kolik toho na světě ještě neobjevil. S blížícím se koncem roku je tak na čase sestavit si cestovatelský plán s místy, která byste měli v příštím roce navštívit.

ad8

Následující seznam nejlepších a nejzajímavějších destinací na světě, který sestavili experti na cestování, by vám v tom mohl pomoci.

Pobřeží Alentejo, Portugalsko – zasurfujte si

ad9 - 320x100_1
(Pixabay.com)

Na pobřeží Alentejo v oblastech Porto Covo a Sines vás nadchnou průzračně čisté vlny a mohutné skalní útesy. Toto místo je úžasné nejen proto, že není tolik navštěvované turisty, ale také proto, že si tu můžete zkusit surfing. Vlny zde totiž nemají takovou sílu a teplota vody je příjemná, takže je to ideální místo pro začátečníky.

Valletta, Malta – nasajte kulturu

(Pixabay.com)

Hlavní město Malty Valleta je zatím poměrně nedoceněnou turistickou destinací. To je ale chyba, protože je plná zajímavých míst. Kalendář je tu navíc během roku nabitý mnoha kulturními akcemi, což ještě podtrhuje kouzlo města samotného. Někteří cestovatelé ho dokonce nazvali evropským městem kultury roku 2018.

Karibské ostrovy – podpořte místa zasažená hurikány roku 2017

(Pixabay.com)

Podle některých expertů dojde v oblasti Karibiku k vzestupu turistiky spojené se sociální zodpovědností. Věří se, že lidé budou chtít tyto destinace podpořit, protože jejich prosperita je na turismu závislá. Rok 2018 je proto ideálním časem strávit v těchto místech dovolenou.

Nusa Lembongan, Indonésie – zažijte božský klid

(Pixabay.com)

Tento nenápadný ostrůvek se nachází asi 30 minut lodí od ostrova Bali a je úplně stejně úchvatný jako Bali samotné. Ačkoliv zde turistů stále přibývá, velkému náporu lidí tato destinace stále ještě vzdoruje, což z něj dělá místo božského klidu. Výhodou jsou také místní ceny, které jsou oproti jiným populárním indonéským destinacím více než přátelské.

Bledské jezero, Slovinsko – půjčte si kajak

(Pixabay.com)

Jestli existuje nějaké místo, kde vám díky kouzlu jeho přírodních krás spadne čelist, pak je to právě Bledské jezero. Toto místo je ohromující po celý rok a nabízí ideální podmínky pro nejrůznější aktivity za každého počasí. Populární jsou třeba jízdy na kajaku.

Sevilla, Španělsko – ochutnejte tapas

(Pixabay.com)

Populární cestovatelský průvodce Lonely Planet označil španělskou Sevillu za nejlepší místo pro cestování roku 2018. Sevilla se pyšní 3 věcmi, kvůli kterým ji stojí za to navštívit: báječné jídlo, nádherná architektura a skvělé počasí.

Trollfjord, Norsko – plujte a poznávejte

(Pixabay.com)

Dalším úžasným turistickým zážitkem je cestování po letní Skandinávii, zejména na výletních lodích. Můžete se projíždět napříč přístavy jako je Stockholm, Oslo, Helsinki nebo Trollfjord. Vydejte se obdivovat skryté zátoky, velkolepé útesy a čistou severskou přírodu.

Lewis, Vnější Hebridy – Projděte se mezi Challanish Stones

(Pixabay.com)

Vnější Hebridy na severozápadě Skotska jsou díky kamennému kruhu Callanish zahalené starověkou historií. Kameny stojí v krajině nádherných písčitých pláží a hor a říká se jim Stonehenge severu. Nepotkáte tu ale tolik turistů, což je oproti Stonehenge obrovskou výhodou.

Tallinn, Estonsko – Odpočiňte si v lázních

(Pixabay.com)

Podle analýzy, která zkoumala největší cestovatelské trendy roku 2018, je město Tallin na vrcholu žebříčku míst s nejrychleji rostoucím cestovním ruchem. Oblíbenou aktivitou je zde kromě jiného například návštěva lázní, což nabízí ideální příležitost pro váš odpočinek. Návštěvu Tallinnu můžete spojit také s výletem do Helsinek. Trajektem to trvá pouhé dvě hodiny.

Lauterbrunnen, Švýcarsko – obdivujte přírodu

(Pixabay.com)

Švýcarsko je fenomenální zemí, která toho má hodně co nabídnout. Je ideální pro obdivovatele přírody, protože skýtá dokonalou přírodní scenérii od sněhem pokrytých alpských oblastí, přes nespočet hučících vodopádů, až po krajinu plnou zeleně. Za návštěvu pak stojí údolí Lauterbrunnen, kde vaši pozornost upoutá 72 úchvatných vodopádů. Prožijete zde jedinečný cestovatelský zážitek.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu