11 nejdražších snídaní z celého světa


Snídaně se obecně považuje nejen za nejdůležitější jídlo dne, ale často také za to nejlevnější. Některé restaurace však pozvedávají snídani na úplně jiný level…

ad8

29 000 Kč: Palačinky, Opus One, Manchester

ad9 - 320x100_1

Zapomeňte na marmeládu se šlehačkou. Tyto palačinky ušly od klasiky velmi dlouhou cestu. Palačinkový chod z restaurace Opus One se skládá z vrstev humra, kaviáru a lanýžů. Třešničkou na dortu je holandská omáčka s šampaňským Dom Perignon Rose.

21 000 Kč: Bagel, Westin Hotel, New York

Tento bagel, který je naplněn lanýžovým krémovým sýrem a bobulemi goji obalenými ve vinném želé a plátcích zlata, vytvořil šéfkuchař Frank Tujague. Pokud budete v New Yorku a budete mít chuť utratit přebytečných 21 tisíc, musíme vás bohužel zklamat – jednalo se o omezenou nabídku, která měla vydělat peníze pro kulinářskou školu a už tedy není k mání.

21 000 Kč: Zillion Dollar Humří frittata, Norma’s, New York City

Vajíčka jsou sice obecně vnímána jako levná možnost snídaně, ale nemusí tomu tak být vždy. Příkladem je frittata, kterou v této restauraci servírují s velmi drahým humrem a hromadou luxusního kaviáru. Utratíte za ní 21 tisíc.

5 600 Kč: The Bacon Bling, Tangberrys Coffee House, Great Britain

Vejce a slanina – to je stará dobrá klasika, ne? Tento sendvič navíc ale obsahuje ještě lístky zlata, zlatý prach, šafrán, lanýžový olej a lanýže. Potěší hlavně charitativního ducha, protože výdělek z prodeje jde na dobročinné účely.

4 300 Kč: Nejluxusnější snídaně ve spojeném království, Feversham Arms Hotel, Yorkshire

Cena tohoto snídaňového menu zahrnuje porci pro dva, ve které si pochutnáte na skotském lososu „Balik“, kachních vejcích, ruském kaviáru, luxusním crème fraiche a mini toustech. K chodu se doporučuje sklenka šampaňského Laurent Perrier.

3300 Kč: Vaječná omeleta, Boisdale, Londýn

Pokud si objednáte tuto omeletu, platíte hlavně za vejce. Jedná se totiž o vejce racka chechtavého, jejichž sběr je poměrně dost regulovaný (mohou se sbírat pouze 6 týdnů v roce), a proto jsou tak vzácná a drahá. Omeleta je kromě toho naplněna skotským humrem a krabem, italskými lanýži a čerstvým anglickým chřestem zastříknutým kapkou drahého šampaňského.

1500 Kč: Anglická snídaně, Rib Room Bar & Restaurant, London

V londýnském hotelu Jumeirah Carlton si hosté nepotrpí na klasickou kontinentální snídani typu cereálie s mlékem. Místo toho vstávají ke steaku ze svíčkové, černému pudingu (což je něco jako české jelítko), vajíčkům a grilované zelenině. Tato delikatesa se podává už od 7 hodin ráno a očekává se, že se na ni vhodně obléknete.

1300 Kč: Královská popelčina snídaně, Disney World, Florida

Chcete, aby s vámi u stolu zacházeli královsky? Zajeďte si na Floridu do Disney Worldu a navštivte Popelčinu hodovní síň. Nejprve si pochutnáte na předkrmu ze sladkého pečiva a po něm si můžete vybrat z velké nabídky dalších chodů. Společnost vám navíc budou dělat Disneyho princezny.

1250 Kč: Shot Frappuccino, Starbucks

Milovníci Starbucksu mohou být ještě větší šílenci, než jste si možná mysleli. V roce 2014 Samera Raziuddin překonala rekord v koupi nejdražšího nápoje ve Starbucsku. Samera využila věrnostního programu, díky kterému mohla mít za nastřádané body nápoj zdarma, a objednala si obří kávu, která v sobě obsahovala karamelový, lískooříškový a moka sirup, chai koření, sojové mléko, smetanu, prášek matcha a vanilku s moka, oříškovou a vanilkovou posypkou.

740 Kč: Famózní omeleta, La Mere Poulard, Le Mont St. Michel, France

Francouzská restaurace La Mere Poulard je vyhlášená svými nadýchanými a vysokými omeletami. Omelety vypadají v podstatě jako soufflé a originální je i jejich příprava – pečou se v měděných nádobách nad otevřeným ohněm.

550 000 Kč: Mražená čokoláda Haute, Serendipity 3, New York City

Kdo říká, že si po snídani nemůžete dát ještě dezert? Pokud se vám předchozí chody zdály málo luxusní, tento by už vás měl uspokojit. Obsahuje 28 druhů exotického kakaa, nejdražší pralinku na světě (La Madeline aut Truffle) a 5 gramů 24karátového jedlého zlata. Tím to ale nekončí. Na dně křišťálového poháru totiž naleznete diamantový náhrdelník a dezert si můžete vychutnat zlatou lžičkou posetou diamanty v barvách bílé a hořké čokolády. Oboje si pak můžete odnést domů. To je lepší než dárečky v krabicích od cereálií, ne?

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu