8 nejlepších vánočních zahraničních filmů, na které se letos podívat


Ačkoliv vánoční filmy zrovna nevyhrávají ceny filmových kritiků, pro běžného diváka dovedou navodit tu správnou vánoční atmosféru a zajistit zábavu pro celou rodinu. Dejte letos šanci také zahraničním klasikám.

ad8

Vánoční skřítek (2003)

ad9 - 320x100_1

Tento filmový hit, ve kterém se hlavní hrdina Buddy coby člověk vychovávaný skřítky vydává hledat svého biologického otce, je již skoro moderní vánoční klasikou. Za zkouknutí stojí už jen kvůli hereckému výkonu báječného komika Willa Ferrella.

Láska nebeská (2003)

Láska nebeská je jedním z nejkrásnějších filmů Richarda Curtise. Kromě několika romantických příběhů je také plná mimořádných výkonů hereckých hvězd, jako je Keira Knightley, Bill Nighy, Liam Neeson, Andrew Lincoln, Martine McCutcheon, Hugh Grant, Alan Rickman, Emma Thompson a mnoha dalších. Málokdo už si bez ní dokáže Vánoce představit.

Život je krásný (1946)

Tento film Jamese Stewarta sice nebyl ve své době příliš úspěšný, ale s postupem času se stal i přes své dramatické téma sebevraždy americkou vánoční klasikou. Pokud máte chuť na něco dojemného, Život je krásný je nejlepší volbou.

Prázdniny (2006)

Prázdniny jsou dalším ideálním filmem pro milovníky vánoční romantiky. Jeho předností je opět skvělé herecké obsazení – v hlavních rolích se představili Kate Winslet, Jack Black, Jude Law a Cameron Diaz.

Polární expres (2004)

Tento film režiséra Roberta Zemeckise je příběhem o chlapci, který putuje na palubě polárního expresu za Santa Clausem. Animovanou rodinnou vánoční klasiku, kterou doprovází hlas Toma Hankse, ocení hlavně děti.

Strašidelné Vánoce (1988)

Tento film v hlavní roli s Billem Murrayem jako sobeckým a cynickým elitářem, kterého straší zlí duchové, byl natočený podle předlohy Charlese Dickense. Nebudete se při něm ale bát, nýbrž bavit.

Grinch (2000)

Grinch byl natočený podle úspěšné knižní předlohy amerického spisovatele Dr. Seusse a je příběhem podivného zeleného mužíčka, který se rozhodne ukrást svým spoluobčanům Vánoce. V hlavní roli se představil výborný Jim Carrey.

Sám doma (1990)

V příběhu malého chlapece bojujícího s nebezpečnými lupiči zazářil Macauley Culkin, který se díky roli Kevina stal jedním z nejúspěšnějších dětských herců své doby. Bez tohoto filmu natočeného podle scénaře Johna Hughese se již neobejdou žádné Vánoce.

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
9 shares

adform


Zavřít reklamu