6 neobvyklých lázeňských procedur z celého světa


(Pixabay.com)

Máte chuť si na svých cestách zarelaxovat? Toto jsou nejzajímavější lázeňské procedury na světě.

ad8

Japonsko – vinné lázně

(Pixabay.com)

V Yunessun Spa Resort v Tokiu nabízejí proceduru pro každého milovníka vína. Můžete zde totiž vyzkoušet vinné lázně. Antioxidanty, které se nacházejí ve víně, mají mít anti-aging efekt a pomáhat se záněty a krevním oběhem. Zároveň má vinná koupel příznivě ovlivňovat pružnost vaší pokožky.

Japonsko – ramen nudlová koupel

(Pixabay.com)

Pokud však raději holdujete jídlu, zkuste tuto nevšední proceduru. Opět jí můžete vyzkoušet v japonském Yunessun Spa Resort. Tato procedura spočívá v koupeli v tradiční japonské polévce ramen. Kolagen, který se v ní nachází, má čistit pleť a nakopnout váš metabolismus.

ad9 - 320x100_1

Čína – ohnivá obličejová masáž

(Pixabay.com)

Léčba Huo liáo, jinak také známá jako čínská ohnivá masáž, je populární lázeňskou procedurou v Číně. Spočívá v zakrytí problémových míst látkou nasáklou alkoholem a jejím následném zapálení. Říká se, že tato léčba má příznivý vliv na redukci vrásek, svalové bolesti a dokonce i na formování těla.

Bali – hadí masáž

(Pixabay.com)

Lázně Bali Heritage Reflexology nabízí zákazníkům „relaxační“ hadí masáž. Během této masáže se vám po těle plazí krajty (především na zádech). Jejich pohyb v kombinaci s vaším adrenalinem a strachem má prý pozitivně ovlivnit váš metabolismus.

Mexiko – masáž těla za využití kaktusu a tequily

(Pixabay.com)

V mexickém hotelu jménem Four Seasons si můžete vyzkoušet masáž vašich svalů prostřednictvím kaktusu. Ale nebojte, kaktusové trny jsou naštěstí z kaktusu před masaží odstraněny. Při masáži se dále používá tekutina z bylinek a tequily.

Itálie – senná koupel

(Pixabay.com)

V severní Itálii v hotelu Heubad vyměnili bahno za seno. Zákazníci se mají položit na lůžko a relaxovat, přičemž jsou postupně pokrýváni čerstvým teplým senem. Po dvaceti minutách se pak přesouvají do vodní lázně, kde odpočívají dalších třicet minut. Celá tato procedura má detoxikovat  tělo a být nápomocná v léčbě svalové bolesti.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu