Náhodné fakty o jídle, které jste možná netušili


1. Nejstarší záznamy o polévce pocházejí z roku 6 000 před naším letopočtem a odkazují k používání hrošího a vrabčího masa.

ad8

2. Průměrný kukuřičný klas má sudý počet řádků, obvykle 16.

(Pixabay.com)

3. Konzumace mléčných výrobků údajně může způsobovat akné.

ad9 - 320x100_1

4. Kastoreum, který se díky své vůni připomínající vanilku používá při výrobě cukrovinek, je výměškem análních pachových žláz bobrů.

5. V Brazílii je nejpopulárnější přísadou na pizzu hrášek.

6. Čokoláda se kdysi používala jako platidlo.

(Pixabay.com)

7. V Tokiu existuje zábavní park, kde prodávají zmrzlinu s příchutí syrového koňského masa.

8. Asi 70% prodávaného olivového oleje ve skutečnosti není čistý olivový olej.

9. Jablka patří do rodiny růží.

10. Přírodní potravinářské červené barvivo karmín se zase vyrábí z vysušených těl hmyzu.

(Pixabay.com)

11. Vítěz soutěže v pojídání hot dogů jich snědl 69 za 10 minut.

12. Státní zeleninou Oklahomy je vodní meloun

13.  Casu marzu je druh sýra, který je záměrně infikovaný larvami.

14. Muškátový oříšek funguje ve velkém množství jako halucinogen.

(Pixabay.com)

15. Kokosová voda by se mohla používat jako krevní plazma. Má totiž stejné složení.

16. V 19. století byl k léčbě průjmu používán kečup.

17. Buráky nejsou oříšky, ale luštěnina.

18. Tvar preclíků měl původně symbolizovat zkřížení rukou při modlitbě.

19. Čerstvý ananas obsahuje enzym bromelain, který štěpí bílkoviny a může ničit chuťové pohárky.

20 .Jablka plavou na hladině, protože jsou z 25 % tvořeny vzduchem.

21. Nanuk byl vynalezen roku 1905 jedenáctiletým klukem.

22. Mrkve dříve bývaly hlavně fialové, až později se prosadila jejich oranžová odrůda.

(Pixabay.com)

23. Na světě existuje 7 500 druhů jablek, takže pokud byste každý den chtěli ochutnat jinou odrůdu, trvalo by 20 let, než byste je vyzkoušeli všechny.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0