Eminem se ve svém rapu tvrdě pustil do amerického prezidenta Donalda Trumpa. Nazval ho dědkem, který ignoruje americkou historii.


(Instagram.com)

Americký rapper Eminem během svého vystoupení na předávání hiphopových cen BET Hip Hop Awards ostře zaútočil na amerického prezidenta Donalda Trumpa. Odsoudil ho kvůli Severní Koree, postoji k hurikánu v Portoriku, ekonomické politice a rasismu. Eminem ve svém téměř pětiminutovém freestylu Trumpa nazval mimo jiné „kamikazí, jenž nejspíš způsobí jaderný holokaust“ a „94 letým dědkem, který ignoruje americkou historii“.

ad8

Kromě toho se do amerického prezidenta opřel také kvůli tomu, že neřeší závažné problémy, a místo aby se soustředil na situaci v Portoriku či debatu o regulaci zbraní v Nevadě, raději řeší své spory s Národní fotbalovou ligou, čímž od těchto mnohem důležitějších problémů odvádí jen pozornost.

V závěru vystoupení Eminem divákům předal jasný vzkaz – buď já nebo Trump: „ … a pokud se nemůžete rozhodnout, koho máte radši a na čí straně budete stát, udělám to za vás: Běžte do p*dele!“ Nakonec rapper vyzval zbytek Ameriky, aby povstala: „Milujeme naši armádu, milujeme naši zemi ale k*revsky nenávidíme Trumpa“.

ad9 - 320x100_1

Mnoho lidí se však k Eminemovi postavilo kriticky a upozornilo na to, že on sám by si měl zamést před vlastním prahem. Několik jeho textů bylo totiž v minulosti označeno za misogynní, násilné a homofobní. Na video k rapu, které původně vzniklo v garážích v Detroitu, se můžete podívat zde:

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu