Vědci odhalili znaky perfektní ženy


Perfektní obličej či postava nejsou dány pouze genetikou či těžkou dřinou v posilovně. Podle vědců je to také záležitost čísel.

ad8

Nedávno se například zjistilo, že u žen je nejpřitažlivějším úhlem bederní páteře 45 stupňů. A nejedná se pouze o čísla týkající se ženských křivek. Také geometrie obličeje toho o atraktivitě hodně prozradí.

Jak by měl tedy vypadat ideální ženský obličej a postava?

ad9 - 320x100_1
Lícní kosti Kate Moss
(Instagram.com)

Podle prezidenta Britské asociace estetických plastických chirurgů je ideálním úhlem mezi středem brady a počátkem lícních kostí 81 stupňů. Takové proporci se blíží práve Kate Moss nebo například Michelle Pfeiffer.

Oči a pohled laně jako má Anne Hathaway
(Instagram.com)

Ženy, které mají tzv. pohled laně, vypadají mnohem mladistvěji a tedy i plodněji. Důležitá je také vzdálenost mezi očima, která by měla čítat 46% z celkové šíře celé tváře. Dle tohoto měřítka by pak měly být nejkrásnějšími celebritami také Scarlett Johansson, Rihanna a Marilyn Monroe.

Nohy jako Cameron Diaz
(Instagram.com)

Mnoho mužů má slabost pro dlouhonohé krásky. Ideální délka nohou je pak podle všeho zhruba 77 cm. Dlouhé nohy jsou prý znakem zdravého růstu a dospělosti.

Postava přesýpacích hodin jako má Scarlett Johansson
(Instagram.com)

Z hlediska atraktivity ženského těla nejde jenom o úzký pas. Důležitý je totiž poměr obvodu pasu k obvodu boků, který by měl být 0,7. Úzký pas prý indikuje mládí a energii, zatímco širší boky jsou znakem plodnosti.

Roztomilý nos vévodkyně Kate
(Instagram.com)

Zdá se, že perfektní ženský nos by měl být o 10% menší než ten mužský, což dělá v průměru 5,1 cm. Úhel mezi rtem a špičkou nosu by pak měl být asi 106 stupňů.

Křivky Kate Winslet
(Instagram.com)

 Mezi těmito všemi nedosažitelnými čísly je zde ale dobrá zpráva. Ženy, jejichž tělo má „normální velikost“, jsou totiž považovány za ideální. Pravděpodobně je to proto, že vypadají zdravě a plodně. Výzkumy naznačují, že mužům se nejvíce líbí takové ženy, jejichž BMI (tzv. body mass index) je 20 – 21, což odpovídá tělesným proporcím například Kate Winslet.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu