S pejskama na cestách (4)


4.díl: Top 5 míst na pražskou procházku bez vodítka

Procházky s pejsky jsou pro každého pejskaře samozřejmostí (nebo by měly být!). V Praze je spousta míst, kam můžete se čtyřnohým kamarádem na procházku, ale aby se pořádně proběhl bez vodítka, to všude nejde. Zvlášť pokud máte většího pejska, anebo velmi vitálního draka jako je třeba Boris. Proto přinášíme ta podle nás nejlepší místa, kde se pejsek vylítá a nebude po vás pak třeba několik hodin chtít házet míček.

ad8
1. Prokopské a Dalejské údolí – Ctirad

Není to tolik známé místo, přitom volná plocha na běhání je víc než dostačující. Je to takový kousek vesnické přírody v Praze. Máte tam stohy se senem a výhled na město, který oceníte při procházce zase vy. Jediná nevýhoda tohoto místa je, že není tak často a dobře udržované, tento rok tam byla dlouhá tráva až skoro do léta. Jinak je to ale kousek krásné krajiny nedaleko od Smíchova, dojdete tam buď ze zastávky autobusu Dívčí hrady, anebo zespoda z Hlubočep.

(Radka M.)
2. Obora Hvězda

Naprosto super místo, kam chodí většina pejskařů pouštět pejsky na volno. V parku jako je třeba Letná to tolik nejde, protože je tam spousta cyklistů, bruslařů, turistů a vůbec hodně lidí. Na Hvězdě jsou jen běžci a pejskaři, takže za nás super. My jsme tam poprvé Borise pustili v Praze na volno. Dlouho jsme se báli a pouštěli jsme ho třeba jen v Krkonoších, ale v Oboře Hvězda jsme vůbec neměli strach, pořád jsme na něj viděli. Rozhodně doporučujeme i na házení míčků, je tam super trávník před Letohrádkem Hvězda, kde se pejsek vylítá dosyta.

ad9 - 320x100_1
(Radka M.)
3. Stromovka

Ve Stromovce už existují zóny, kde pejsek musí být na vodítku, navíc si ho samozřejmě musíte hlídat u dětských hřišť, aby se nechtěl kamarádit s dětmi. Pokud vás pes poslouchá, pak není co řešit a i ve Stromovce si najdete místa, která vám budou vyhovovat. Navíc plocha je veliká, takže se i pěkně projdete, my osobně Stromovku máme radši třeba na piknik a na procházku s pejsky upřednostňujeme spíše Prokopák nebo Hvězdu, ale určitě se najdou její příznivci, vždycky tam potkáme hodně pejsků, ale taky bohužel celkově i hodně lidí :))

(Radka M.)
4. Přírodní park Košíře-Motol

My prostě nějak nejvíce tíhneme k té Praze 5, je to tím, že tu i bydlíme. V přírodním parku se lidi rozprostřou, proto se můžete procházet úplně v klidu, je tu také krásná příroda a pejskové si přijdou určitě na své. Navíc je to docela velká plocha, takže se z toho dá udělat delší procházka a můžete to projít až k Prokopskému údolí.

(Radka M.)
5. Divoká Šárka

Divoká Šárka je super místo na výlet, bohužel pokud je hezky, má tento nápad spousta dalších lidí. S Popelkou jsme v Šárce už byli, Borisek tam ještě nebyl, ale určitě se tam chystáme na podzim.

(Radka M.)

Napište nám do komentářů nějaký tip na procházku, budeme rádi a sledujte nás na @popelka_and_boris.

320x100_mobile_2

adform


Zavřít reklamu