Crème brûlée
Crème brûlée je nejoblíbenějším francouzským dezertem. Jedná se o lahodný zapečený vaječný krém, který je pokrytý křupavou krustou voňavého zlatavého karamelu.
Americký „apple pie“
Neexistuje nic tak amerického, jako je klasický „apple pie“ neboli jablečný koláč. Koláč se skládá z křehkého těsta a výborné jablečné náplně. Lze ho servírovat se šlehačkou, vanilkovou zmrzlinou nebo dokonce se sýrem cheddar.
(Pixabay.com)
Baklava
Baklava je tureckou specialitou, která se skládá z vrstev tenkého těsto znamého jako „filo“. Jednotlivé vrstvy jsou potom plněny směsí ze sekaných ořechů oslazených medem či sirupem.
(Pixabay.com)
Gelato
Ulice Itálie zase překypují tradiční zmrzlinou „gelato“, která je nabízena v obrovském množství příchutí. Výborná je malinová, pistáciová, čokoládová či rumová.