25 Úžasných míst, co musíte navštívit, než zemřete


1. Velký bariérový útes

Velký bariérový útes je největší korálový útes na světě. Táhne se něco přes 1400 mil a je tak obrovský, že ho lze vidět i z vesmíru. Toto místo, které se řadí mezi sedm přírodních divů světa, nabízí jedinečný pohled na podmořský svět, a je tedy ideálním místem pro potápění.

ad8
(pixabay.com)
2. Pyramidy v Gíze, Egypt

Jedná se o jediný ze sedmi starověkých divů světa, který je stále ještě převážně neporušený, a proto také stojí za návštěvu. Jeden z hlavních zdejších monumentů, Velká pyramida v Gíze, se stal už kolem roku 2560 př.n.l největší stavbou vytvořenou člověkem a to na více jak 3800 let.

(pixabay.com)
3. Stonehenge, Amesbury, Anglie

Stonehenge je obklopen mnoha tajemstvími a i když si někteří myslí, že jde jenom o 25 tun kamenů či skal, jedná se ve skutečnosti o velmi krásnou podívanou. Rezervujte si prohlídku s průvodcem a při soumraku si mezi jednotlivými kamennými pilíři vychutnejte ohromující záři zapadajícího slunce.

ad9 - 320x100_1
(pixabay.com)
4. Salar de Uyuni, Bolívie

Tato masivní solná pláň, která je největší na světě, se rozprostírá na ploše 4086 čtverečních mil. Byla formována několika starobylými jezery a v deštivém období se leskne takovým způsobem, že může být používána pro kalibrování satelitů. Jedná se o nepochybně největší zrcadlo na světě, na něhož pohled vám vyrazí dech.

(pixabay.com)
5. Grand Canyon, Arizona, USA

Grand Canyon, který byl tisíce let tesán řekou Colorado, skýtá podívanou, kterou člověk nikdy nepochopí, dokud ji neuvidí na vlastní oči. Jedním z největších lákadel jsou robustní skalní stěny, které se zde rozprostírají přes více než 200 mil.

(pixabay.com)
6. Antelope Canyon, Arizona, USA

Antelope Canyon v Arizoně a jeho malebné pukliny jsou tak fascinující, že dokud ho neuvidíte, neuvěříte, že se nejedná o fotografický trik. Způsob, jakým ho před milióny let vytvářela voda spolu se světlem dopadajícím na jednotlivé kamenné stěny, zapříčinil vznik útesů různých barev, čímž vytvořil oslňující úkaz, který rozhodně stojí za to vidět.

(pixabay.com)
7. Velikonoční ostrov, Rapa Nui, Chile

Podobně jako v případě Stonehenge, ani zde nikdo doopravdy nezná příběh o tzv. „maoi“ sochách. I tak ale tento ostrov může návštěvníkům poskytnout skvělý zážitek. Kromě soch je zde i plno dalších možnosti, co na Velikonočním ostrově můžete dělat – třeba pěší turistiku či potápění.

(pixabay.com)
8. Reed Flute Caves, Čína

Dnes je tato jeskyně ozářena velkolepým barevným osvětlením, což z tohoto 240 metrů dlouhého jeskynního systému činí fascinující podívanou. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších čínských atrakcí, a proto návštěva těchto neuvěřitelně krásných stalaktitů, stalagmitů a nejrůznějších kamenných sloupů rozhodně stojí za to.

(instagram.com)
9. Velká Čínská zeď, Čína

Tato úžasná masivní člověkem vyrobená konstrukce se táhne tisíce mil daleko a lidé ji mohou obdivovat nejen pro to, že byla vybudována lidskýma rukama, ale také proto, že poskytuje úžasný výhled po okolí.

(instagram.com)
10. Národní park Plitvická jezera, Chorvatsko

Tento park patří mezi nejkrásnější místa na světě. Můžete se zde kochat nejen křišťálově čistou vodou či bohatou zelenou krajinou, ale také okouzlujícími vodopády.

(pixabay.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
2 shares

adform


Zavřít reklamu