Tyto fotografie dokazují, jak blízko je úspěšný seriál tomu, co se opravdu stalo v Černobylu


Černobylská jaderná nehoda je bezpochyby jednou z nejvíce šokujících a tragických katastrof moderní doby. Celá událost a to, co po ní následovalo, změnilo navždy svět. Nová mini série z dílny HBO se snažila o co nejbližší interpretaci této katastrofy. A to se jim také povedlo.

ad8

Tvůrce Craig Mazin vysvětlil, že účelem bylo do seriálu přenést veškeré události, které se postupně odhalovaly. A to co nejblíže skutečnosti. Bylo pro něj také opravdu důležité, aby reprezentovali fakta co nejpřesněji, a to primárně kvůli lidem, kteří katastrofu v roce 1986 zažili na vlastní kůži.

Podívejte se, jak fotky ze seriálu reprezentují opravdové události celého incidentu.

ad9 - 320x100_1
(Getty Images/HBO)

Předtím, než seriál vyšel, spousta lidí netušila, že Pripjať byla městem, které muselo být po jaderné katastrofě evakuováno. Seriál se natáčel v litevském městě, které bylo postaveno přibližně ve stejný čas jako Pripjať. Za pomocí speciálních efektů se v ní pak litevské město proměnilo.

Režiséři castingů, vizážisti a návrháři kostýmů se intenzivně snažili, aby herci a herečky vypadali co nejvíce jako lidé, na kterých byly jejich postavy založeny.

(Movie Insider)

Lyudmilla Ignatenko je vdovou po hasiči Vasily Ignatenkovi. Ten byl mezi prvními, kdo se dostal blízko k Černobylu po jeho výbuchu. Zemřel na následky otravy radiací o několik týdnů později. V seriálu ji ztvárnila Jessie Buckley.

Viktor Bryukhanov, bývalý ředitel jaderné elektrárny v Černobylu

(Movie Insider)

Přestože Oleksiy Breus – inženýr, který vstoupil do kontrolní místnosti reaktoru několik hodin po explozi – kritizoval seriálové vyobrazení Bryukhanov, fyzická podobnost herce Cona O’Neilla nejde přehlédnout.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu