Neopodstatněné tvrzení prezidenta Donalda Trumpa


Neopodstatněné Tvrzení
(Getty Images)

Neopodstatněné tvrzení prezidenta Donalda Trumpa pořádně nahněvalo velké množství lidí. Prezident Trump totiž nedávno vyřkl, že se nepovažuje za jednoho z prvních lidí, kteří se na místo tragédie dostavili, ale že tam byl s nimi. To vše řekl před lidmi, kteří tam doopravdy byli, stejně tak jako před lidmi, kteří při útocích ztratili rodinu, přátele a kolegy.

ad8

Jeho tvrzení se okamžitě setkalo s velkou vlnou kritiky. Neexistuje totiž žádný důkaz, že se mezi prvními na místě tragédie opravdu objevil. Jak už je zvykem, spousta uživatel Twitteru se rozhodla celou situaci vzít s humorem. Pod #LostTrumpHistory se objevuje více a více obrázků, na se Trump objevuje při významných událostech americké historie.

 

Není to poprvé v posledních týdnech, kdy se prezidentovo neopodstatněné tvrzení stalo cílem výsměchu. 4. července při jeho proslovu ve Washingtonu tvrdil, že v 18. století při Válce za nezávislost zabavila americká armáda letiště od Britů.

Později to svedl na chybu v jeho čtecím zařízení.

Po těchto tvrzeních se sám Donald Trump nemůže divit, že ho mnoho lidí nemá příliš v oblibě, což dokazuje například náš starší článek, který naleznete zde.

Zde si můžete přečíst podrobnější vyjádření prezidenta.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu