Hra o trůny má svého nástupce. Seriál Černobyl se stává nejlepším seriálem všech dob


(HBO)

Sotva se stihl odvysílat poslední díl  fenomenálního seriálu Hra o trůny a už přišla stanice HBO s novým trumfem. Seriál Černobyl, vypravující skutečný příběh o jedné z nejhorších katastrof v historii, se na televizní obrazovce objevil teprve třikrát a už kraluje žebříčkům nejlepších seriálů všech dob.

ad8

Seriál je filmovou rekonstrukcí historické události, při které v dubnu 1986 došlo k výbuchu ukrajinské jaderné elektrárny Černobyl. Nejen téma, ale především jeho věrohodné zpracování a důraz na detail zaujaly filmové odborníky i televizní diváky. V současné chvíli má seriál na americkém filmovém portálu IMDb hodnocení 9,7 z 10, a stal se tak nejlépe hodnoceným seriálem. Na českém portálu ČSFD je seriál zatím druhý nejlepší, s hodnocením 96,4%. Lepší je jen Zázračná planeta II., která vede o pouhé jedno procento. Pro srovnání, seriál Hra o trůny ze stejné produkce obsadil v tomtéž žebříčku sedmnácté místo. Nutno ovšem dodat, že zatímco Hra o trůny je v Česku čtvrtým nejoblíbenějším seriálem, Černobyl v této kategorii zastává až 202. místo a nepředpokládá se, že by vzhledem k malému počtu epizod atakoval přední umístění v oblíbenosti.

(HBO)

HBO zatím odvysílalo tři epizody z plánovaných pěti. Je tedy otázkou, zda si Černobyl své skvostné umístění udrží i po odvysílání posledního dílu. Jedno je ovšem jisté. Stanice HBO si díky této trefě do černého upevnila své postavení jednoho z nejlepších producentů televizních seriálů. Což je vzhledem k obrovské kritice, která se snesla na poslední sérii Hry o trůny, pro stanici značnou úlevou.

ad9 - 320x100_1
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu