Nechte se inspirovat uklízecí metodou japonské celebrity Marie Kondo a zbavte se zbytečností!


ad8

Marie Kondo je japonská celebrita, která je známa pro svou schopnost pomoci lidem zbavit se nastřádaných věcí, které nepotřebují. Její kniha s názvem Zázračný úklid – Pořádek jednou provždy (The Life-Changing Magic of Tidying Up) se stala bestsellerem, který byl publikován ve 41 zemích a regionech. Marie následně vydala i další knihu s názvem Žít s radostí (Spark Joy) a na Netflixu vyšel i seriál „Tidying Up with Marie Kondo.“

Fanoušci ji zbožňují hlavně díky jejím metodám odstraňování nahromaděných věcí. Na Instagramu je pak spousta fotek domovů, které vypadají tak, jak vypadají, právě díky Marie Kondo.

ad9 - 320x100_1

Abychom byli úspěšní, na začátku bychom měli shromáždit všechno oblečení na jednu velkou hromadu. Tu pak máme rozdělit do dvou sekcí. Jedna sekce bude obsahovat věci, kterých se chceme zbavit. Ta druhá pak věci, které si budeme nechávat.

Kondo doporučuje, abychom si nechávali pouze věci, které v nás probouzí radost. Tenhle pocit je podle ní opravdu lehké rozeznat.

https://www.instagram.com/p/BsIWw_UBAQy/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Marie říká, že už zažila situace, kdy se její klienti zbavili až 200 plných odpadkových pytlů věcí.

View this post on Instagram

Has anyone else started Tidying Up with Marie Kondo on @netflix. I love her so much and she brings me so much inspiration for my business. My favorite thing she does is greeting the homes she works in and thank them for what they have provided thus far, and I’m going to start doing this! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #simplysam #homeorganization #lifeorganization #entrywayorganization #kitchenorganization #declutter #weeklyplanning #daydesigner #simple #thehomeedit #theneatmethod #organization #declutter #simpleliving #anxiety #simplysam #closetorganization #thehomeedit #simplify #professionalorganizer #declutter #konmari #simpleliving #joy #realsimple #chicagoorganizer #chicagoorganizedhome #utahorganizer #utahhomeorganizers

A post shared by Samantha Zahn | Home Organizer (@simplysamorganized) on

To by znamenalo, že darujeme nebo se prostě zbavíme velké spousty věcí, kterou doma hromadíme.

Kondo také ovládá speciální způsob, kterým skládá vršky nebo ponožky.

Důležité je, aby všechny věci v našich domovech měly své místo. To znamená, že když přijdeme domů, automaticky věci uložíme tam, kam patří.

Jakmile máme oblečení roztříděno, měli bychom se podle Marie vrhnout na knihy, dokumenty a různé předměty (i ty vzpomínkové), a to právě v tomto pořadí.

https://www.instagram.com/p/BsLJLJOBkpz/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Kondo říká, že jakmile budeme hotovi s organizováním našeho domova, uvědomíme si, že máme mnohem více úložných prostor, než jsme si mysleli. Náš domov bude také mnohem vzdušnější. Pokud se naučíme uklízet v pořadí, které Marie doporučuje, už se prý nikdy nevrátíme k nepořádnosti.

https://www.instagram.com/p/BJLhBIkAg23/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Postupovat podle jejího návodu nám prý pomůže rozeznat, které věci v nás probouzí radost, a kterých se můžeme jednoduše zbavit. Marie také tvrdí, že tento postup úklidu může mít pozitivní vliv i na naše tělo. Některým jejím klientům se například vyčistilo akné, jiným se zase povedlo zhubnout.

Vnímání sama sebe a celkově náš pocit je podle ní také ovlivněn tím, že žijeme v čistém prostředí.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
5 shares

adform


Zavřít reklamu