Začíná legendární Australian Open. Češky opět figurují jako hlavní favoritky


(Tennistours.com)

V pondělí 14. ledna začíná 107. ročník úvodního tenisového grandslamu sezóny Australian Open, který probíhá v Melbourne Parku na 17 soutěžních dvorcích s tvrdým umělým povrchem. Česká republika má opět šanci očekávat velké výsledky – dvě nejlepší české tenistky Karolína Plíšková a Petra Kvitová si v tomto roce již na turnajích došly pro titul, a proto se řadí mezi favoritky. Obě mohou být zároveň po Australian Open světovou jedničkou, šanci nahradit Rumunku Simonu Halepovou má však dohromady osm hráček.

ad8
(Karolina-pliskova.com)

Karolína Plíšková vstoupila do nové sezony turnajovým triumfem v Brisbane, kde porazila ve finále Lesju Curenkovou z Ukrajiny ve třech setech 4:6, 7:5 a 6:2 a slavila tak svůj 12. titul na okruhu WTA. Do Australian Open vstoupí v úterý v utkání proti krajance Muchové, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace.

(Wtatennis.com)

Petra Kvitová uspěla hned na dalším turnaji v Sydney, kde přijala od pořadatelů divokou kartu. Do finále vstoupila prohraným setem a předvedla velký obrat – domácí Ashleigh Bartyovou přehrála 1:6, 7:5 a 7:6. Do Australian Open vstoupí hned v úvodní den duelem se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou.

ad9 - 320x100_1
(Tennisworldusa.org)

První grandslam sezóny si zahrají i Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a Markéta Vondroušová. Z mužů nás bude reprezentovat Tomáš Berdych, který po dlouhém léčení zranění zad předvedl skvělou formu na turnaji v Dauhá, kde podlehl až ve finále. Představí se také Jiří Veselý.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
305 shares

adform


Zavřít reklamu