Kam za sněhem? Tipy na české ski areály, které jsou v provozu


Ve městech je po vánocích sněhu pomálu, pokud vůbec nějaký. České hory ale hlásí otevřené ski areály a Češi toho mezi svátky hojně využívají. Koukněte se na naše tipy, kam vyjet za lyžemi.

ad8
Střední Čechy a Vysočina
(Zima.moninec.cz)

Pokud to máte nejblíže do středních Čech, ski areálů moc nenajdete. Jediný, který je v provozu je Monínec (Česká Sibiř). Hlásí 30 – 50 cm sněhu, povětšinou vlhkého. Vyzkoušet můžete tři sjezdovky a k dispozici je pět vleků nebo lanovek. Na Vysočině jsou v provozu další dva areály – Nové Město na Moravě a Olešnice.

Krkonoše
(Pecpodsnezkou.cz)

V Krkonoších si samozřejmě přijde na své mnohem více lidí. Otevřeno je 22 areálů, včetně oblíbené Pece pod Sněžkou, Rokytnice nad Jizerou, Harrachova nebo Špindlerova mlýna. Sněhu je zpravidla od 20 cm až do 60 cm. Online můžete stav sjezdovek zkontrolovat před výjezdem tady.

ad9 - 320x100_1
Šumava
(Ceske-sjezdovky.cz)

Také Šumava tradičně nabízí poměrně hodně sněhu, a tak je možné se vydat minimálně do osmi ski areálů (Hochficht, Kašperské Hory, Kvilda, Lipno – Kramolín, Nové Hutě, Zadov – Churáňov) v popředí se Železnou Rudou, kde funguje šest sjezdovek a čtyři vleky. Najdete tam asi 20 – 40 cm sněhu. Na aktuální stav svahů se můžete podívat také na webkameře.

Jizerské hory
(Jizerske-hory.cz)

V Jizerských horách můžete vsadit například na Bedřichov, kde je až 30 cm sněhu. Nejvíce ho najdete na Tanvaldském Špičáku (asi 60 cm). V provozu je ještě dalších sedm ski areálů (Černá Říčka – Desná, Ještěd, Josefův Důl, Kořenov – Rejdice, Obří sud Javorník, Příchovice – Kořenov a Severák) – nakoukněte tady.

Orlické hory a Jeseníky
(Figura.cz)

V Orlických horách jsou v provozu Čenkovice, Červená Voda, České Petrovice, Deštné v Orlických horách, Radvanice nebo Zdobnice. Místy hlásí až 70 cm sněhu. V Jeseníkách si vyberete opravdu z bohaté nabídky – 24 ski areálů, přičemž např. v Červenohorském sedle, Kopřivné a Ostružné je až 80 cm sněhu. Na Pradědu dokonce 130 cm. Jak to v Jeseníkách vypadá, najdete právě zde.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu