Vše, co zatím víme o nejočekávanější marvelovce Avengers 4


(Marvel studios)

Minulý pátek studio Marvel k radosti všech fanoušků vypustilo do světa první trailer k filmu Avengers 4, s příznačným podtitulem Endgame. Co všechno zatím o nejočekávanějším filmu příštího roku můžeme říci?

ad8

Jednou z prvních věcí, kterou jsme se z traileru dozvěděli, je název filmu. Původně zamýšlený titul zněl jednoduše Avengers: Infinity War – Part II, jelikož se jedná o pokračování filmu z letošního roku (první, které kdy v sérii Avengers vzniklo). Nicméně vzhledem k tomu, že druhý díl bude rozdílným filmem, avizovali tvůrci již dopředu, že nejspíš dostane svůj vlastní název. Ten nakonec zní Endgame (konečná hra). K čemu název přesně odkazuje a pro koho hra definitivně skončí, o tom se můžeme zatím jen dohadovat.

Které postavy přibudou?

ad9 - 320x100_1

Co však zůstává jisté je přítomnost starých i nových postav. Kromě známých hrdinů, kteří se ukázali již v prvním díle, se na plátně objeví i postavy, jež tu čest ve filmu Infinity War neměly. Do týmu Avengers se vrátí například Hawkeye/Ronin (Jeremy Renner), Wasp (Evangeline Lilly), Ant-Man (Paul Rudd), Happy Hogen (Jon Favreau) a zcela nový ženský charakter Captain Marvel v podání Brie Larson, který se divákům představí ve vlastním filmu již 8. března.

(Marvel studios)

Kteří hrdinové příběh definitivně opustí?

Palčivou otázkou pro fanoušky zůstává i to, která z postav v tomto díle zemře a která se v budoucnu na filmová plátna vrátí. Producent a ředitel studia Kevin Feige potvrdil, že film ukončí a zároveň načne zcela novou éru této franšízy. Čímž odkazuje na fakt, že většině hlavních herců končí smlouva se studiem. Jedním z takových je Robert Downey Jr., jenž si roli Starka zahrál už desetkrát, čímž překonal i Hugha Jackmana v roli Wolverina a přesáhl marvelovský standardní kontrakt o 4 filmy. Je tedy více než pravděpodobné, že pro něj bude film Endgame opravdu konečnou hrou. Nejistí jsou i herci Chris Evans alias Captain America, War Machine v podání Dona Cheadlea, Chris Hemsworth v roli Thora a Scarlett Johansson coby Black Widow. Hemsworth však na otázku, zda by chtěl v roli Thora pokračovat, odpověděl, že by se takové nabídce nebránil, stejně jako herečka Johansson, kterou s největší pravděpodobností ještě uvidíme v plánovaném snímku o Black Widow. Chris Evans naopak potvrdil, že v sérii definitivně končí.

(Marvel studios)

O čem příběh bude?

Co tedy v pokračování uvidíme? První trailer z děje příliš neukázal a studio Marvel jakoukoliv informaci přísně střeží, takže nezbývá než spekulovat. Že se bude bojovat ve velkém stylu, to každý fanoušek marvelovských filmů bezpochyby očekává. Ale jak celý film skončí, to záleží, jak moc se bude příběh inspirovat komiksovou předlohou Infinity Gauntlet z roku 1991. V ní Thanos pomocí své zlaté rukavice vyhubí půlku světa a poté, co se z něj stane hvězdná entita, udělá jednu zásadní chybu. Podcení schopnosti a síly své adoptivní dcery Nebuly… Ve filmu má její postava spíše nevýznamnou roli, nicméně leccos může naznačovat fakt, že jako jedna z mála v závěru filmu přežila Thanovu očistu. Svou roli v záchraně světa jistě zahrají i kameny nekonečna, konkrétně Kámen duše, který může přivést ztracené duše zpět, nebo Kámen času, který umí navrátit čas. Jak se však příběh bude odvíjet ve skutečnosti, to se dozvíme až 25. dubna 2019.

 

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
304 shares

adform


Zavřít reklamu