Na co nezapomenout před zhlédnutím třetí série Příběhu služebnice (The Handmaid’s Tale)?


(Hulu)

Hulu ještě nezveřejnilo očekávané datum návratu oblíbeného seriálu Příběh služebnice, můžeme se na něj však těšit v roce 2019. Do té doby zbývá však ještě dost času a proto je příjemné si připomenout, co se v druhé sérii stalo.

ad8

Varování: Následující článek obsahuje spoilery 2. série.

June porodila holčičku.
(Hulu)

Druhá série se točila převážně kolem těhotenství služebné June. Na jejím konci pak June porodila holčičku jménem Holly. Přestože se snažila s miminkem ukrýt, Fred a Serena ji našli a přivedli ji zpět do jejich domu. Holčičku pak přejmenovali na Nicole.

ad9 - 320x100_1

June a Nick sice mluvili za zavřenými dveřmi o miminku jako o jejich vlastním, Serena byla ale tou, která malou vychovávala.

Eden byla zabita v bazénu.
(Hulu)

Nickova žena Eden měla aféru se strážcem jménem Isaac, do kterého se zamilovala. Při pokusu o útěk z Gileadu je načapal její otec a následně je také udal. Nakonec byli oba utopeni v bazénu.

Fred se pokusil uplatit June, aby dodržovala jejich pravidla.
(Hulu)

Spousta rodin chtěla, aby byla June jejich služebnou potom, co porodila zdravou holčičku. Fred se ji snažil udržet u nich a nabídl jí místo v jejich domě. Přesvědčil ji tím, že pokud u nich zůstane, bude moci být blízko malé Nicole a dokonce jí slíbil, že uvidí svou starší dceru Hannah.

Serena se postavila svému manželovi.
(Hulu)

Potom co June objevila bibli, která patřila Eden, našla v ní i její poznámky. To jí ukázalo, že byla Eden schopna číst a psát, přestože ženy v Gileadu tyto schopnosti nikdo neučil. June se zeptala Sereny, zda to samé nechce i pro svou dceru – aby uměla číst a psát, aby byla schopna se učit její víře. To dávalo Sereně smysl a rozhodla se Freda konfrontovat. Udělala to však před ostatními veliteli a také za to zaplatila. Fred jí jako trest odřízl oba palce.

Emily napadla Tetu Lydii.
(Hulu)

Když se přišla Teta Lydia podívat na Emily po jejím prvním ceremoniálu – který se nakonec nekonal – Emily se rozhodla udeřit. Vytáhla nůž a Lydii bodla do zad. Lydia byla v bezvědomí a vážně zraněna.

Jeden z velitelů pomohl Emily utéct.
(Hulu)

Velitel Lawrence byl nejdříve tajemnou postavou. Zdálo se, že držel svou ženu pod zámkem a také odmítl účastnit se ceremoniálu. Na základě toho si Emily nebyla jistá, co od něj očekávat. Když jí pak naložil do svého auta, opravdu jí to vyděsilo. Nakonec se ale ukázalo, že jí veze za svobodou.

I Marty pomohly June utéct.
(Hulu)

Díky Ritě a dalším rebelujícím Martám se podařilo June utéct. Když ale byla June vteřinu od opravdové svobody, rozhodla se neodejít. Přestože přesvědčila Serenu, aby jí malou Nicole dala a odvezla ji do bezpečí, sama se rozhodla zůstat.

Zatím neznáme důvod, který June vedl k tomuto rozhodnutí, ale dá se předpokládat, že to má co dočinění s její další dcerkou Hannah.

June dala své dítě Emily a zůstala v Gileadu.
(Hulu)

Místo útěku se June rozhodla dát miminko Emily. S tou se potkala na místě, z kterého měly být odvezeny do bezpečí. Řekla jí, aby si vzala miminko, kterému nechala jméno Nicole. To, které pro ni zvolila Serena.

Co se stane s June a zda se jí podaří dostat i svou druhou dceru do bezpečí, to se dozvíme někdy v průběhu příštího roku.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
11 shares

adform


Zavřít reklamu