České tenistky opět mohou potvrdit světovou nadvládu: Praha hostí finále Fed Cupu


(Facebook.com)

Nedávno se rekordní počet českých tenisek porval o co nejlepší umístění na Turnaji mistryň v Singapuru. Tentokrát budou bojovat doma v Praze – ta hostí o víkendu 10. – 11. listopadu finále Fed Cupu. Češky vyzvou Američanky, které přijely v nečekaném složení.

ad8
(Facebook.com)

Finále světové skupiny se uskuteční v O2 Aréně Praha, kde už teď probíhají přípravné tréninky. České tenistky budou usilovat o jedenáctý titul ve Fed Cupu. Pražské diváky tak čeká souboj dvou historicky nejúspěšnějších týmů této soutěže. Protože Mezinárodní tenisová federace plánuje reorganizaci celé soutěže, při které zanikne systém domácích a venkovních utkání, je nadcházející finále možná na dlouho poslední příležitostí vidět finálový boj českých tenistek v domácím prostředí.

(Facebook.com)

O složení týmu USA se spekulovalo – neúčast Sereny Williamsové a Coco Vandewegheové byla předem jistá, nicméně se očekávala jiná hvězdná jména – např. Sloane Stephensová nebo Madison Keysová. Ani ty ale nakonec Českou republiku svou návštěvou nepoctí. Do Prahy dorazily Danielle Collinsová, Sofia Keninová, Alison Riskeová a Nicole Melicharová.

ad9 - 320x100_1
(Facebook.com)

Češky měnily sestavu víceméně na poslední chvíli – kvůli zranění se ze soutěže odhlásila velká opora týmu Karolína Plíšková. Finále tedy zkusí vyhrát Petra Kvitová, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a Barbora Krejčíková, která se do Prahy vrátila předčasně z dovolené. Možné komplikace ještě nabízí nachlazení Kvitové, která do tréninku nastupuje zatím jen pozvolna.

(Facebook.com)

Česká republika první fedcupový titul získala v roce 1975. Uvidíme, jestli v roce 2018 potvrdíme svou roli favoritů a vyprodaná O2 Aréna si vychutná další tenisový triumf.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu