Škoda Auto spouští Uniqway: jedinečnou koncepci sdílení vozidel vymysleli sami studenti


Studenti ze tří pražských univerzit – Českého vysokého učení technického, České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické – dostali díky podmínkám společnosti Škoda Auto a Škoda Auto DigiLab příležitost pro realizaci celoevropsky jedinečné koncepce sdílení vozidel, které dali název Uniqway. Hlavní myšlenkou bylo nabídnout mobilitu i přes omezený rozpočet a chybějící auto. Testovací fáze projektu začala na začátku července v Praze, společnost Škoda Auto poskytla pro tuto příležitost 15 vozů Škoda Fabia Style.

ad8
(Facebook.com)

Škoda Auto systematicky podporuje mladé talenty a otevírá jim v celé řadě oblastí profesní perspektivy. Pro tento projekt poskytla nejen finance, ale také mentory. Studenti potom vyvíjeli aplikaci, postarali se o grafický design, vybírali auta a také organizovali marketingové aktivity.

(Facebook.com)

Luboš Vlček, vedoucí Škoda Auto Česká republika, zdůrazňuje: „Nápad vznikl na schůzce Škoda Auto ČR a rektorů tří pražských univerzit. Chápeme mobilitu budoucnosti jako cílenou službu a chceme akademickou komunitu touto platformou pro sdílení vozidel podpořit. Chceme zajistit, aby vždy mohla využít vhodnou nabídku mobility. Sdílená ekonomika je nejen pro mladou generaci mnohem více než jenom trend.“

ad9 - 320x100_1

Škoda Auto DigiLab a tým studentů jsou nyní zodpovědní za operativní řízení. Poskytujeme studentům potřebné dovednosti k úspěšné realizaci projektů mobility. Díky know-how našeho inovativního centra budeme produkt na trhu dlouhodobě dál rozvíjet,“ dodává Jarmila Plachá, vedoucí Škoda Auto DigiLab.

(Uniqway.cz)

Vyhledávání a pronajímání aut funguje přes webovou stránku www.uniqway.cz po bezplatné registraci prostřednictvím studentské karty ISIC. Speciální tlačítko Uniqway v každém z 15 vozů informuje pomocí barevného kódu, zda se vozidlo nachází v povolené parkovací zóně nebo na správném místě pro vrácení vozidla.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
6 shares

adform


Zavřít reklamu