Nevíte, kam v Praze na dobré cappuccino? Těchto pět tipů vám usnadní rozhodování


(Photo by Pavlína Berková)

Časy, kdy jste v kavárně dostali místo cappuccina hrneček s kopečkem řídké bílé pěny, jsou už dávno pasé. Dnes se vyškolení baristé po celém hlavním městě předhánějí v tom, komu se povede vytvořit hustější pěnu nebo vytvarovat na sametové hladině hezčí ornament. Pokud patříte mezi příznivce tohoto lahodného nápoje a nedokážete si mezi množstvím pražských podniků vybrat, těchto pět kaváren vás zaručeně nezklame. Kromě výborného cappuccina si v nich totiž i příjemně posedíte a pochutnáte na nějakém tom instagram-friendly jídlu.

ad8
1. Kavárna, co hledá jméno

královna pražských hipsterských kaváren patřila až do svého uzavření v roce 2017 mezi nejoblíbenější  smíchovské podniky. Nyní je znovuotevřena a snaží se opět dostát svému (hledanému) jménu. Oblíbená je především díky krásnému prostředí bývalé truhlárny, včetně útulného venkovního dvorku, a ještě lepší kávě. Pokud dostanete při pití cappuccina chuť na něco speciálního, rozhodně si sem zajděte v dopoledních hodinách na proslulé vejce Benedikt, které tu připravují ojedinělým způsobem z vyšlehaných bílků.

2. EMA espresso bar
(Photo by Pavlína Berková)

pokud v okolí Masarykova nádraží spatříte velké množství lidí postávajících před přeplněnou místností, právě jste narazili na EMA espresso bar. Kromě několika druhů filtrovaných káv tu dělají i jedno z nejlepších cappuccin ve městě, s výraznou mléčnou chutí. Podnik je vystavěn v industriálním stylu, který připomíná berlínské kavárny, a vévodí mu dlouhý společný stůl. Můžete tak poklábosit s neznámým sousedem po pravici, ale nenechte se odradit ani v případě, že patříte mezi nesmělé povahy, které raději sedí v bezpečí koutu kavárny. Kávu si totiž můžete vychutnat i na sluníčku před okny kavárny.

ad9 - 320x100_1
3. Můj šálek kávy

tuto kavárnu asi není třeba příliš představovat. Podnik v srdci Karlína je natolik oblíben, že pravděpodobně budete muset vyčkat frontu, než se vám uvolní stůl. Ale stojí to za to. Cappuccino tu připravují výborné a jídlo jakbysmet. Ať už si dáte chlebík se šunkou a ztraceným vejcem či lívance s borůvkami, nebudete litovat.

4. SmetanaQ

pokud ujíždíte na ultra krémovém cappuccinu, nesmíte tuto uměleckou kavárnu na Smetanově nábřeží vynechat. Nebývá tu tolik přeplněno a kromě výtečné kávy se můžete pokochat i výhledem na Pražský hrad a nebo si vychutnat domácí polévku s kváskovým chlebem.

5. Café Letka
(Photo by Pavlína Berková)

na závěr jeden tip pro „Letňáky“. Až budete mít příště cestu do Letenských sadů, zastavte se nejprve v této malé fešácké kavárně a vraťte se na chvíli do školních lavic. Doslova. Cappuccino dělají opravdu skvělé, a pokud vydržíte až do večera, můžete jej pozvolně vyměnit za dobrý drink s kapkou alkoholu

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu