5 tipů na české filmy roku 2018


1. Dukla 61
(Ceskatelevize.cz)

Dvoudílný historický film Davida Ondříčka vypráví o době, kdy se socialisticky žilo a kapitalisticky pracovalo. Osudy rodiny elitního havíře na pozadí největší důlní katastrofy druhé poloviny 20. století. K autenticitě filmu přispívá práce scénáristy Jakuba Režného, který vycházel z technických rekonstrukcí události, vypracovaných báňskými odborníky a vzpomínek pamětníků, kterých se tragédie na Dole Dukla dotkla osobně.

ad8
(Ceskatelevize.cz)

Hrají Marek Taclík, Martha Issová, Oskar Hes, Jiří Langmajer a další. Česko-Slovenská filmová databáze mu zatím přisuzuje 83 %.

2. Úsměvy smutných mužů
(Bontonfilm.cz)

Tragikomedie Dana Svátka ukazuje příběhy úspěšných chlapů, kteří se přes dno lahve dostali na samotné dno života. Na dno, odkud vede už jen cesta vzhůru. Každý z mužů má jiné důvody, proč v léčebně skončil – někoho zradila žena, někdo hrál v německém gay pornu a někdo zašel ve vztahu se svou nevlastní dcerou až příliš daleko. Společně teď v léčebně pod dozorem přísné primářky poznávají, jak těžké je závislosti utéct.

ad9 - 320x100_1
(Bontonfilm.cz)

Hrají David Švehlík, Jaroslav Dušek, Ondřej Malý, Ivan Franěk, Marika Šoposká, Simona Babčáková, Jiří Maryško, Jaroslav Plesl a další. Česko-Slovenská filmová databáze mu zatím přisuzuje 78 %.

3. Chata na prodej
(Cinemart.cz)

Film režiséra Tomáše Pavlíčka, který měl premiéru v kinech na konci července, zatím slaví úspěch. Ten se údajně nechal inspirovat skutečnými rodinnými postavami a historkami. Děj se točí kolem „takové normální“ rodinky, která před prodejem chaty pořádá poslední rodinnou slezinu. Ne všichni jsou však z toho nápadu nadšení.

(Cinemart.cz)

V hlavních rolích uvidíte Ivanu Chýlkovou, Jana Kačera, Davida Vávru, Jana Strejcovského, Janu Synkovou nebo Terezu Voříškovou. Česko-Slovenská filmová databáze mu zatím přisuzuje 73 %.

4. Hastrman
(Cinemart.cz)

Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana natáčený na Stvolíneckých rybnících, který je filmovým režisérským debutem herce a divadelního režiséra Ondřeje Havelky. Celý příběh se točí kolem lásky osvíceného a moderního barona de Caus k venkovské dívce Katynce, která ho naplňuje netušeným štěstím i stravující vášní.

(Cinemart.cz)

V hlavních rolích uvidíte neokoukané tváře Karla Dobrého a Simony Zmrzlé. Česko-Slovenská filmová databáze mu zatím přisuzuje 71 %.

5. Tátova volha
(Cinemart.cz)

Zdá se, že točit ženské osudy je mým osudem,“ říká o své práci Jiří Vejdělek. „Tátova volha mi dávala vábivou možnost obklopit se na celé týdny krásnými a talentovanými dámami. Tomu jsem nemohl odolat.“ Děj se točí především kolem náhle ovdovělé Evy, která objeví náznaky, že její manžel Ludvík měl kromě společné dcery Terezy také nemanželského syna podobného věku. Společně se pak vypraví Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho tajemství.

(Cinemart.cz)

V hlavních rolích uvidíte Elišku Balzerovou, Tatianu Vilhelmovou, milenky hrají Vilma Cibulková, Eva Holubová a Hana Maciuchová, Ludvíkovy přátele potom Boleslav Polívka a Emília Vášáryová. Česko-Slovenská filmová databáze mu zatím přisuzuje 65 %.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu