Nehoda letadla v Mexiku: 103 lidí na palubě a nikdo nezemřel


(Reuters.com)

Letadlo společnosti Aeromexico se 103 osobami na palubě, letící z mexického města Durango do hlavního města, spadlo jen pár chvil potom, co vzlétlo. Podle mexických zdrojů zázrakem ale nehodu všichni pasažéři přežili. 85 lidí bylo zraněno – někteří z nich vážně, ale podle guvernéra Duranga Josého Rosase Aispura nezemřel z 97 dospělých, 2 dětí a 4 členů posádky nikdo. Přesto však jsou dvě oběti nehody ve vážném stavu.

ad8

Na tiskové konferenci sdělil později Aispuro, že podle informací, které obdržel, narazil do letadla silný poryv větru, což vedlo k tomu, že se letadlo dotklo levým křídlem země a uraženy byly dva motory.

Jedna z pasažérek řekla, že při vzletu také silně pršelo. Ona a její dcera utekly z vraku dírou v trupu, když se letadlo začalo plnit kouřem a ohněm. Další z přeživších, který seděl vpředu letadla sdělil tisku, že měl pocit, že se letadlu nepodařilo správně vzlétnout – možná kvůli jeho váze nebo právě probíhající bouřce.

ad9 - 320x100_1

Další z pasažérů – Alberto Herrera se svěřil CBS News, že potom, co si plně uvědomil, co se vlastně stalo, si dal velkého panáka tequilly.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu