Zajímavosti z natáčení vašich oblíbených filmů, které jste možná netušili


Na veřejnost se občas dostanou zajímavé informace o tom, co se děje na natáčení našich oblíbených filmů. Pojďte se na ně podívat v následujícím přehledu.

ad8

1. Strážci Galaxie (Guardians Of The Galaxy)

(Boredpanda.com)

Chris Pratt ukradl z natáčení oblíbeného filmu kostým Star-Lorda, kterého ztvárnil, aby v něm mohl navštěvovat nemocné děti v nemocnici.

ad9 - 320x100_1

2. Teorie všeho (The Theory Of Everything)

(Boredpanda.com)

Režisér filmu James Marsh obdržel e-mail od Stephena Hawkinga, kde se mu svěřoval, jak měl v určitých chvílích pocit, že se dívá sám na sebe. Kromě toho, že do filmu propůjčil svůj hlas, který je chráněn autorskými právy, propůjčil také tvůrcům svou tezi, která byla použita jako proprieta ve filmu.

3. Klub poslední naděje (Dallas Buyers Club)

(Boredpanda.com)

Rozpočet tohoto filmu byl tak nízký, že na make-up zbylo pouhých 250 dolarů. Umělci však byli schopni s touto částkou skvěle pracovat a ve finále vyhrál film Oscara za make-up a vlasy.

4. Armageddon

(Boredpanda.com)

NASA promítá tenhle film při tréninkovém programu nových manažerů. Manažeři mají za úkol najít co nejvíc chyb. Nalezeno jich už bylo přibližně 170.

5. Forrest Gump

(Boredpanda.com)

Tom Hanks nedostal za tuto roli zaplaceno. Místo toho dostal procentuální body, díky kterým vydělal přibližně 40 milionů dolarů.

6. Schindlerův seznam (Schindler`s List)

(Boredpanda.com)

Aby kostýmoví návrháři sehnali kostýmy pro všech 20 000 komparzistů, byli nuceni vydat inzerát. Ekonomická situace byla v Polsku špatná, proto lidé neváhali prodat oblečení, které vlastnili od třicátých a čtyřicátých let.

7. Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring)

(Boredpanda.com)

Herci museli často létat do vzdálených lokalit za pomoci helikoptéry. Sean Bean (Boromir) má strach z létání a souhlasil s letem pouze pokud to bylo opravdu nevyhnutelné. Když natáčeli scénu, kdy Společenství přechází zasněžené hory, strávil Sean každé ráno dvě hodiny tím, že v kostýmu Boromira šplhal ze spodu hory na vrchol. Ostatní herci ho z helikoptéry každý den pozorovali.

8. Pretty Woman

(Boredpanda.com)

Celá scéna, kdy Edward (Richard Gere) zaklapne pouzdro s náhrdelníkem těsně před prsty Vivian (Julia Roberds), byla improvizací, stejně tak jako Juliina reakce – smích. Tvůrcům filmu se scéna tak líbila, že se rozhodli ji ve filmu nechat.

9. Star Trek

(Boredpanda.com)

Zvuk otevírajících se automatických dveří na lodi Enterprise je ve skutečnosti zvuk splachování toalety ruského vlaku.

10. Muž z oceli (Man Of Steel)

(Boredpanda.com)

Henry Cavill odmítl brát steroidy, aby připravil své tělo na tuto roli. Stejně tak odmítl jakékoli digitální úpravy svého vzhledu při scénách, ve kterých se objevil bez trička. Bylo by to podle něj neupřímné a chtěl dotlačit své tělo na pokraj sil, aby měl takovou fyzičku, která byla hodna této role.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
12 shares

adform


Zavřít reklamu