8 zajímavostí o Japonsku, které vám přiblíží jeho kulturu


Japonsko má jednu z nejzajímavějších kultur světa. Přečtěte si 8 zajímavostí, které vám ji možná přiblíží.

ad8

1) Tokyo je nejlidnatějším městem na světě.

(Flickr.com)

Pokaždé, když budete stát v zácpě nebo v narvaném metru, pamatujte, že v Japonsku je to pravděpodobně stokrát horší. Tokyo je nejlidnatějším městem na světě s 38 140 000 obyvateli.

ad9 - 320x100_1

2) Lidé jsou najímáni, aby v nejvytíženějších hodinách tlačili cestující do vlaků.

(Flickr.com)

Přibližně 57% obyvatel Tokya používá veřejnou městskou dopravu. Když si to přepočítáme v ohledu na počet jeho obyvatel, jistě se to rovná problémům. Většina železnic zde funguje na více než 199% své kapacity, což nutí cestující mačkat se na okna, aby se vůbec dostali dovnitř. Najímáni jsou proto speciální zaměstnanci, kteří mají za úkol ve špičce cpát lidi do vagónů.

3) Je tam více domácích zvířat než lidí.

(Flickr.com)

V roce 2013 zjistila společnost Goldman Sachs, že je v Japonsku více zaregistrovaných domácích zvířat než dětí. V tu dobu tam bylo 21,3 milionů koček a psů a pouze 16,5 milionů dětí pod 15 let. Japonsko by mohlo oficiálně být rájem milovníků zvířat.

4) Jsou tam miliony automatů, které prodávají vše od jídla po erotické hračky.

(Flickr.com)

V Japonsku najdeme až 5,5 milionu automatů, z kterých si můžeme koupit vše přes cigarety, časopisy, květiny, nápoje nebo hotová jídla. Japonci jsou automaty fascinováni a proto zde skoro na každé ulici najdeme minimálně jeden.

5) Kriminalita v Japonsku skoro neexistuje.

(Flickr.com)

Je jasné, že nulová kriminalita je nereálná, ale v porovnání s jinými zeměmi je zde minimální. Japonsko je nejbezpečnější zemí v Asii a dokonce i hustě zalidněné Tokyo je jedním z nejbezpečnějších měst na světě.

6) Imigrace a rozdílnost jsou v Japonsku problémem.

(Flickr.com)

Téměř každý člověk, který žije v Japonsku se tam narodil. 98% procent populace jsou Japonci a pouhá 2% jsou složena z cizinců. Země bojuje s problémy s rozdílností už dlouhá léta.

7) Baseball je nejpopulárnějším sportem.

(Flickr.com)

Přestože je baseball považován za americký sport, Japonci ho milují. V minulém roce sledovalo baseball více než 33% sportovních fanoušků. Je však nutno podotknout, že je nejpopulárnější mezi starší generací, jelikož ho ta mladší začíná považovat za méně zajímavý. Druhým nejoblíbenějším sportem je zde fotbal.

8) BDSM mohlo vzejít z Japonska.

(Flickr.com)

Ve čtrnáctém století používali japonští policisté umění svazování provazy k tomu, aby přinutili vězně zůstat na místě. V pozdějším osmnáctém století pak přišlo do módy svazování v soukromí ložnic.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
3 shares

adform


Zavřít reklamu