Kam se jít v Praze v létě vykoupat? Podívejte se na přehled koupališť, která za to stojí


V Praze je spousta koupališť, která můžete přes léto navštívit. Která z nich za to ale opravdu stojí? Přečtěte si následující článek a vydejte se za vodním dobrodružstvím.

ad8

Biotop Radotín

(Biotopradotin.cz)

Na Praze 5 najdeme tento biotop, ve kterém se voda udržuje bez chemie, pouze za použití vodních rostlin a přírodních ekosystémů. Jako jedno z mála koupališť nabízí Biotop Radotín hodinové vstupné (30 Kč/hodina), které můžete využít, pokud si chcete jen rychle zaplavat a zase jít pryč.

ad9 - 320x100_1

Vstup:

120 Kč/všední den před 13. hodinou, poté 100 Kč

160 Kč/den o víkendu před 13. Hodinou, poté 120 Kč

Děti do 120 cm mají vstup na celý den za 60 Kč

Koupaliště Lhotka

(Facebook.com)

Během letošních prázdnin se můžeme těšit na revitalizované koupaliště Lhotka, které se proměnilo na samočistící biotop. Aktuálně probíhají poslední úpravy terénu, cest a ověřuje se funkčnost biotopu.

Vstupné: 100 Kč/den, děti 30 Kč/den

Koupaliště Motol

(Koupalistemotol.cz)

Třetím přírodním koupalištěm, které vám představíme je Koupaliště Motol, které je přírodní vodní nádrží s protékající vodou. V nejhlubší části nádrže dosahuje voda až tří metrů. Odvážní návštěvníci zde můžou navštívit i nudistickou pláž.

Vstupné: 70 Kč/den, děti 50 Kč/den

Vodní nádrž Džbán v Divoké Šárce

(Koupalistedzban.cz)

Přírodou obklopené Koupaliště Džbán v Šáreckém údolí nabízí vlek na wakeboarding, vlastní parkoviště, měřenou kvalitu vody a spoustu dalšího.

Vstupné: 90 Kč/den, děti ZDARMA

Přírodní koupaliště Vyžlovka

(Vyzlovka.cz)

Jižně orientované koupaliště Vyžlovka nabízí klidné slunění u břehu Vyžlovského rybníka, kde si můžete mimo to zahrát také plážový volejbal, kuželky, fotbálek, ping-pong, šipky nebo kroket.

Vstupné: 30 Kč/den, děti 15 Kč/den

Koupaliště Petynka

(Koupalistepetynka.cz)

Prvním zástupcem pražských bazénů, které vám představíme, je Koupaliště Petynka. V blízkosti Hradčan se nachází tento bazén, u kterého najdeme travnatou plochu na opalování nebo například ping-pongové stoly.

Vstupné: 160 Kč/den, děti 100 Kč/den

Koupaliště Stírka

(Koupaliste-stirka.cz)

V pražských Kobylisích se nachází Koupaliště Stírka, kde leží bazén o rozloze 42,5m x 16,5m. Dále je zde k dispozici dětský bazének s vodním hřibem a skluzavkou, který si nejvíce užijí ti nejmenší. Mimo jiné si můžete zahrát šipky, fotbálek, ping-pong, petangue nebo kroket.

Vstupné: 150 Kč/den, děti 90 Kč/den

Aquapalace Praha

(Facebook.com)

Zapomenout nemůžeme na největší vodní centrum v Praze, ve kterém najdeme nespočet atrakcí, nejdelší tobogán v ČR nebo divokou řeku. Areál aquaparku se nachází v Čestlicích a nabízí jak vnitřní, tak i venkovní prostory. Mimo to si můžete vyzkoušet osm metrů hlubokou potápěčskou jámu nebo se podívat na korálový dóm. Další možností je i návštěva oblíbeného saunového světa.

Vstupné do vodního centra:

759 Kč/den, 519 Kč/3 hodiny

Děti 509 Kč/den, 349 Kč/3 hodiny

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
55 shares

adform


Zavřít reklamu