Úžasňákovi 2 trhají rekordy v amerických kinech


(Pixar.com)

Do amerických kin přišel dlouho očekávaný film Úžasňákovi 2, který za svůj úvodní víkend dosáhl odhadovaných rekordních 180 milionů dolarů v tržbách. Touto částkou se tak dostal na první místo mezi animovanými filmy v dosažených tržbách za úvodní víkend, když předčil film Hledá se Dory z roku 2016, který vydělal 135,1 milionů dolarů.

ad8
(Pixar.com)

Tržby Úžasňákových 2 posunuly na třetí místo film Shrek třetí, na čtvrté pak Mimoně a páté Příběh hraček 3. I když se zohlední inflace ceny lístků, Úžásňákovi 2 zůstávají na prvním místě před filmem Shrek třetí, Shrek 2 a Hledá se Dory.

Úspěch této premiéry je úctyhodný hlavně proto, že nižší cena dětských lístků jistě snižuje šance animovaných filmů na astronomické tržby.

ad9 - 320x100_1
(Pixar.com)

Podle Disney bylo přibližně 26% diváků mladších jedenácti let. Studio Pixar bezpochyby tento úspěch slaví, jelikož v posledních letech bojovalo s tím, že se mu nedařilo doručit animovaný trhák, přestože v roce 2017 byl film Coco mezinárodním úspěchem.

(Pixar.com)

Posledním překvapivým rekordem je pro Úžasňákovi 2 to, že tržbami za první víkend předčili veškeré filmy o superhrdinech, kromě těch z filmového studia Marvel. Dostali se například před filmy Iron Man 3, Batman vs. Superman nebo Temný rytíř.

(Pixar.com)

V českých kinech se na nová dobrodružství této nevšední rodinky můžeme těšit 2. srpna.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu