Seriál McMafia je Kmotrem nové generace


(Imdb.com)

Pokud jste v náladě na kriminální drama, měli byste se rozhodně podívat na seriál McMafia, který je považován za Kmotra nové generace. Jak může název napovídat, děj seriálu je zasazen do světa franšíz. Většina zločinů v Kmotrovi byla spojena s New Yorkem a Las Vegas, ale zde se zločiny odehrávají v Dubaji, Tel Avivu, Bombaji nebo dokonce v Praze. V dnešní digitální době můžou gangsteři kontrolovat dodávky a uzavírat dohody stisknutím jediného tlačítka. Představte si, jaké impérium mohl Michael Corleone mít, pokud by vlastnil iPad.

ad8
(Imdb.com)

Děj je zaměřen na Alexe Goodmana (James Norton), který bezpochyby vypadá, jako kdyby se v každé scéně ucházel o roli Jamese Bonda, nejen díky jeho na míru ušitému obleku. Stejně jako Michael v Kmotrovi je Alex dobrým synem, který se snaží prorazit ve světě legálního byznysu. Jeho otec a strýc jsou však blízce napojeni na ruskou mafii. Potom, co je spáchán útok na jeho rodinu se hlavní hrdina rozhodne chránit své blízké sám, což ho stáhne hlouběji do světa organizovaného zločinu.

(Imdb.com)

Může se to sice zdát předvídatelné a povědomé, ale tohle je rok 2018 – dny pochybných mužů v tmavých kabátech a kloboucích jsou dávno pryč. Alex se potýká se vzdělanými, dobře oblečenými postavami, pro které není příjmení tou nejdůležitější proměnnou, tak jak to bylo dříve v případě Corleoneho, Soprana nebo Gottiho. Nejdůležitější tu je profit.

ad9 - 320x100_1
(Imdb.com)

V McMafii najdeme řadu talentovaných herců, kteří se však dříve vždy pohybovali v pozadí a ve většině případů byli obsazování do druhořadých rolí. Například David Strathairn, který hraje Semiyona Kleimana, poradce Alexe v jeho novém kriminálním životě se obstojně ujímá role Alexova druhého otce. Je však těžké říci, jestli by měl Alex jeho vlídnému hlasu a úsměvu věřit.

(Imdb.com)

Přesto, že můžeme v seriálu vidět spoustu talentovaných herců, Norton v hlavní roli doslova září. Děj McMafie se točí kolem jeho života v podsvětí a vlivu, který má celá situace na jeho rodinu. Norton předvádí skvělý výkon při ztvárnění hlavní postavy, která se dostává do střetu s vlastními zásadami. V určitém smyslu je Alexův pád do prostředí mafie intenzivnější, než byl Michaelův v Kmotrovi. Michael se mění z válečného hrdiny ve vůdce nejvlivnější rodiny kriminálníků v New Yorku ve třech hodinách. McMafia přináší 8 hodin rozvoje Alexovy osobnosti, které dávají divákovi větší prostor k pochopení toho, kdo Alex ve skutečnosti je.

(Imdb.com)

McMafia sice nepřepisuje pravidla kriminálních seriálů a filmů, ale rozhodně je úspěšná v oprášení tohoto žánru tím, že ukazuje, jak funguje zločin v době, kdy si můžete objednat pizzu a dávku drog rovnou ze svého telefonu.

Podívejte se na trailer:

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
12 shares

adform


Zavřít reklamu