Vše, co potřebujete vědět, než uvidíte nové Avengers: Infinity War


Od první vlaštovky, kterou byl Iron Man, už uběhlo 9 let. Avengers: Infinity War jsou již devatenáctým filmem v řadě a očekává se, že uzavřou všechny otevřené konce, které vedou k Thanosově invazi Země.

ad8

Pojďme se podívat na přehled toho, co se v minulosti v MCU (Marvel Cinematic Universe) stalo a připomenout si nejzásadnější okamžiky, na které bychom před zhlédnutím nového filmu neměli zapomenout.

UPOZORNĚNÍ: Pokračování tohoto článku obsahuje spoilery celého MCU, stejně tak jako drobné ukázky děje nového filmu Avengers: Infinity War.

ad9 - 320x100_1

Space Stone (Captain America: První Avenger + Avengers – Sjednocení)

(Pinterest.com)

Prvním krokem k Infinity War bylo pravděpodobně již na začátku filmu Captain America: První Avenger to, že Red Skull odhalil Tesseract (Space Stone). Ten se pak často objevoval ve filmu Avengers – Sjednocení, kde poté skončil v rukách Odina.

Thanos již v minulosti napadl Zemi (Avengers – Sjednocení)

(Pinterest.com)

Infinity War nebude prvním filmem, ve kterém Thanos napadne Zemi. Na konci filmu Avengers – Sjednocení bylo odhaleno, že Thanos propůjčil Lokimu armádu Chitauri, která napadla New York.

Reality Stone (Thor: Temný svět)

(Pinterest.com)

Aether – zbraň, která byla použita v druhém filmu o Thorovi, byl později označen za druhý Kámen nekonečna (Reality Stone). Scéna, která se odehrává po titulcích nám ukázala, jak si Sběratel odnáší tento kámen do své sbírky.

Power Stone (Strážci Galaxie)

(Pinterest.com)

Tento extrémně silný kámen (Orb), s kterým se setkáváme ve Strážcích Galaxie byl zachráněn Star-Lordem. Ronan s ním měl v plánu zničit celou planetu Xandar. Star-Lord nechal Orb na konci filmu uschovat k xandarské policii – Nova Corps.

Mind Stone (Avengers: Age of Ultron)

(Pinterest.com)

První oficiální zmínka o tomto Kameni nekonečna se objevila již v prvním filmu o Avengerech, kdy byl schován uvnitř myslí pomocníků, které poskytl Thanos Lokimu. Ve filmu Avengers 2 byl Mind Stone přesunut do Visionova čela, kde zůstal i v třetím díle Captain America a jistě ho tam najdeme i v novém filmu.

(Nezapomeňme, že HYDRA použila tento kámen k tomu, aby dala Scarlet Witch její sílu.)

Iron Man a Captain America spolu nemluví (Captain America: Občanská válka)

(Pinterest.com)

Captain America ztratil během 2. světové války nejlepšího přítele a následně ho v moderní době potkal v řadách nepřítele. To, že se v Občanské válce setkali na stejné straně zákona, způsobilo rozepře mezi dvěma skupinami Avengers. Jednu vede právě Steve Rogers (Captain America) a druhou Tony Stark (Iron Man). Steve bojoval za svobodu Avengers a Tony zase za myšlenku zodpovědnosti a vládního dohledu.

Black Widow a její osud (Captain America: Občanská válka)

(Pinterest.com)

Natasha původně přistoupila na stranu Iron Mana, potom co byla svědkem boje rozdělených Avengers a toho, že se Steve neměl v plánu vzdát. Tony jí poradil, aby se raději ukryla, jelikož si vybrala „špatnou stranu“.

Marvel od té doby vydal komiks, kde odhaluje, že se Natasha později přidala na stranu Steva Rogerse.

Time Stone (Doctor Strange)

(Pinterest.com)

Tento kámen můžeme najít v Aggamotově oku. Je prozatím posledním objeveným Kamenem nekonečna, který umožňuje manipulovat s časem. Dormammu, mystickou bytost, která žije v temné dimenzi, byl Doctor Strange schopen porazit právě díky tomuto kamenu. Kámen pak vrátil do chrámu Kamar-Taj v Nepálu.

Time Stone a Mind Stone jsou dva kameny, které se v Infinity War stávají cílem zájmu Thanose.

Odmítnutí Spider-Mana stát se jedním z Avengers (Spider-Man: Homecoming)

Jeho první sólový MCU film strávil Spider-Man snahou stát se jedním z Avengers. Nakonec se však Peter Parker rozhodl tuto šanci odmítnout, stejně tak jako Tonyho Iron Spider oblek.

Předpokládáme, že si Peter v Infinity War nejen oblékne zmiňovaný oblek, ale také že se stane součástí Avengers. Jak k tomu dojde je však zatím ve hvězdách.

Thorovo kladivo bylo zničeho (Thor: Ragnarok)

(Pinterest.com)

Thorovo kladivo bylo zničeno jeho ztracenou sestrou Helou v třetím sólo filmu – Thor: Ragnarok. Přestože byl touto událostí Thor donucen naučit se ovládat své síly, vypadá to, že v Infinity War se bude snažit najít si za něj náhradu s pomocí Rocketa a Groota.

Hulk má problém s přeměnami (Thor: Ragnarok)

(Pinterest.com)

Ve filmu Thor: Ragnarok se Bruce Banner vrátil do své lidské podoby po několika letech, kdy byl uvězněn v těle zeleného obra. Později bylo odhaleno, že budoucí přeměny by mohly způsobit to, že Bruce zůstane v podobě Hulka navždy.

Thor, Hulk a Asgardi jsou vězni Thanose (Thor: Ragnarok)

Thor a jeho přátelé sice unikli zničení Asgardu, ale spadli do klína Thanosovi a jeho vesmírné lodi. V Infinity War dopadne Hulk na Zem, zatímco Strážci Galaxie objeví Thora poletujícího ve vesmíru.

Důležitým detailem může být to, že se Lokimu podařilo propašovat Space Stone na palubu Thanosovy lodě.

Tajemství Wakandy je odhaleno (Black Panther)

(Pinterest.com)

Black Panther se spojil s T`Challou a rozhodli se odhalit tajemství Wakandy a to, že je ultra-high tech utopickou společností. Wakanda se stává základnou pro Thanosovu invazi v Infinity War, což jistě znamená, že její místo na světě se bude dramaticky měnit.

Bucky je zpět (Black Panther)

(Pinterest.com)

Bucky je voják, který byl zmrazen ve Wakandě s tím úmyslem, že vymývání mozku, díky kterému ho Zemo změnil na vraždící mašinu v Občanské válce, může být zvráceno. Scéna, která přišla po závěrečných titulcích Black Panthera, nám odhalila, že Shuri úspěšně vyléčila Buckyho mozek právě v čas, aby byl schopen se účastnit boje, který přijde v Infinity War.

Doufáme, že jsme vám před premiérou tohoto očekávaného filmu přinesli veškeré informace, které vám pomohou si film ještě více užít. Premiéra je plánována na 26. 4. 2018.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
16 shares

adform


Zavřít reklamu