Nejen že vám tato dieta pomůže shodit nadbytečná kila, dokáže však pomoci předejít určitým onemocněním


Pokud se ve vašem okolí nachází někdo, kdo se zajímá o své zdraví nebo má za sebou hubnoucí proces, možná už jste v minulosti zaslechli termín ketogenní dieta.

ad8

Kromě toho, že vám tato dieta napomůže při hubnutí nadbytečných kil, přináší také spoustu zdravotních pozitiv.

(Pixabay.com)

Podle webového portálu HealthLine přineslo více než 20 studií výsledky, že držení ketogenní diety přináší nejen hubnutí, ale také může pomoci předejít zásadním nemocem jako je cukrovka, epilepsie, rakovina nebo Alzheimerova choroba.

ad9 - 320x100_1

Bylo zjištěno, že dieta, při které konzumujete nízký počet kalorií, může zpomalit tempo růstu nádoru a zbavit rakovinové buňky glukózy, kterou potřebují k jejich další fermentaci.

Co tato dieta obnáší?

Ketogenní dieta je zaměřená na potraviny, které obsahují vysoký objem tuků, nízký objem sacharidů a přiměřeným množstvím bílkovin. Konzumováním těchto potravin nastane tzv. ketóza – stav, který nutí tělo pálit tuky namísto sacharidů. Standardním návodem je konzumovat 75% tuků, 20% bílkovin a pouze 5% sacharidů.

(Pixabay.com)

Všeobecně je doporučeno omezit příjem sacharidů pod 50 gramů za den. Čím méně jich zkonzumujete, tím efektivnější dieta bude. Jídla by měla být založena na masu, rybách, vejcích, másle a sýrech, ořeších a semínkách, zdravých olejích, avokádech a zelenině, obsahující malé množství sacharidů. Neslazená káva nebo čaj jsou povoleny stejně tak jako občasná sklenice vína. Velice důležité je pít hodně vody.

(Pixabay.com)

Je nutné podotknout, že samotná dieta nevyléčí žádnou chronickou nemoc jako rakovinu nebo cukrovku. Může jim však v určitých situacích pomoci předejít. Jako vždy je nutné se poradit s lékařem před tím, než se rozhodnete učinit zásadní změny ve svém životě.

(Pixabay.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu