Na Titanicu nikdo nezemřel, Hitler se stahuje do soukromí a dalších 5 nesmyslných článků, které kdy vyšly v novinách


(Pixabay.com)

Na Titanicu nepřišel nikdo o život

ad8
(Pixabay.com)

Podle titulních stran novin Vancouver Sun, Vancouver Daily Province a World, které vyšly druhý den ráno po neštěstí, na Titanicu nikdo nezemřel. Ve skutečnosti ale přišlo o život asi 1500 lidí. Většina přeživších byly ženy, děti a pasažéři z vyšší třídy.

Hitler se po svém uvěznění stáhl

ad9 - 320x100_1
(Pixabay.com)

21. prosince roku 1924 informoval deník New York Times, že byl Adolf Hitler díky svému pobytu za mřížemi zneškodněn. Podle jeho chování autority usoudily, že se ho již není nutné obávat a že se vrátí do své rodné země, Rakouska, kde bude žít v ústraní svůj soukromý život. Místo toho ale nebezpečný vůdce o rok později publikoval své nejznámější dílo Mein Kampf a v září roku 1939 zahájil napadením Polska druhou světovou válku.

Dewey porazil Trumana

(Pixabay.com)

Toto je jeden z nejznámějších chybných novinových článků, co byl kdy otištěn. Dne 3. listopadu 1948 vyšel v Chicago Tribune článek, který oznamoval, že vítězem prezidentských voleb se stal Thomas Dewey. Ve skutečnosti ale zvítězil Harry Truman.

Po roce 2015 se už nenarodí žádné dítě

(Pixabay.com)

Několik článků z roku 1910 informovalo o výzkumu profesora Waltera F. Wilcoxe z Cornellovy univerzity, který předpověděl, že Američanky po roce 2015 přestanou rodit děti. Ty se pak budou muset dovážet z Francie.

AIDS je vzácným druhem rakoviny

(Pixabay.com)

3. června 1981 vydal New York Times článek, že u „41 homosexuálů, byl zjištěn vzácný druhy rakoviny“. Popisovaným stavem byla nemoc AIDS, ale tehdy ještě nikdo nevěděl, o jakou chorobu se jedná, ani jak se jí bránit.

Fidel Castro zemřel roku 1956

(Pixabay.com)

Chybný článek opět pochází z dílny tisku New York Times. Ten v roce 1956 napsal, že Fidel Castro byl mezi 40 dalšími revolucionáři, kteří byli zabiti kubánskou vládou. Castro ale zemřel až 25. listopadu roku 2016.

Mars je osídlen obrovským okem

(Pixabay.com)

V roce 1912 publikoval magazín Salt Lake Tribune několik znepokojujících informací o Marsu. Nejenže přinesl teorii o tom, že se na Marsu nachází rozsáhlá biomasa schopná myšlení, ale také že z povrchu rudé planety roste obrovské oko. Žádný důkaz ale tuto teorii samozřejmě nepotvrdil.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu